O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει ένα γλυκόξινο cocktail με ελαφριά καπνιστή γεύση και μάς ταξιδεύει στο καταπράσινο «Φιλικό Νησί» της Χαβάης!
Υλικά για 1 cocktail
• 60 ml Empire London Dry Gin
• 20 ml cordial από φασκόμηλο και λεμόνι
• 10 ml Marie Brizard Elderflower Liquer
• 5 ml φρέσκος χυμός τζίντζερ
• 7 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
• 2 dashes black lemon bitter
• 2-3 φλούδες αγγούρι
• 1/4 ακτινίδιο
• λίγο κόκκινο καπνιστό αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε ένα σέικερ, ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και χτυπάς καλά για μερικά λεπτά.
2. Με μια φέτα λεμόνι περνάς το χείλος ενός ποτηριού flute κι έπειτα το «βυθίζεις» σε ένα πιάτο με λίγο αλάτι.
3. Διπλοσουρώνεις στο ποτήρι το περιεχόμενο του σέικερ και σερβίρεις.
tip
Το κόκκινο αλάτι προέρχεται από το μεγάλο νησί της Χαβάης και οφείλει το χρώμα του στον ηφαιστειακό πηλό που υπάρχει στο έδαφος.
Photo credit: Πηνελόπη Γερασίμου