«Οι παλιοί έλεγαν ‘‘Περπάτα σκόρπιος και χτύπα ενωμένος’’, δηλαδή, καλύτερα να βράσουμε ή να ψήσουμε όλα τα υλικά χωριστά και την τελευταία στιγμή μετά από ένα μικρό ζέσταμα ή ψήσιμο να μοντάρουμε τα πιάτα μας, κάτι που θα διαρκέσει ένα λεπτό και η επιτυχία θα είναι δεδομένη, παρά να μπούμε στη διαδικασία των αργών ψησιμάτων και των πολύπλοκων και χρονοβόρων συνταγών». Ε.Β.
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 40 γρ. βούτυρο
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
• 2 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
• Φλοίδα από ½ λεμόνι ψιλοκομμένη
• 100 γρ. μπύρα κόκκινη
• Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ψήνουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι ώσπου να είναι σχεδόν έτοιμες (5-6 λεπτά από κάθε μεριά). Τις κρατάμε στην άκρη ζεστές και στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά σε πολύ χαμηλή φωτιά, Σβήνουμε με τη μπύρα, αφήνουμε να εξατμιστεί ώστε να γίνει μία σάλτσα και ρίχνουμε για 1-2 λεπτά μέσα τις μπριζόλες να αρωματιστούν και σερβίρουμε.
Στην κουζίνα με τον Botrini