Καλοκαιράκι, θερμίδες, παραπανίσια κιλά, μαγιό… Δύσκολοι συνδυασμοί και οι λιχουδιές πολλές! Τι θα λέγατε αν φτιάχναμε παγωτάκι εύκολο, με απλά υλικά και όσο το δυνατόν με τις λιγότερες θερμίδες?
Τι θα χρειαστείτε?
200 γρ. φράουλες πολτοποιημένες στο μπλέντερ (12 μέτριες)
3 κεσεδάκια γιαούρτι 0% (περίπου 170 γρ. το καθένα)
χυμό μισού μικρού λεμονιού
6 κ. γ. φρουκτόζη
1 κ. σ. λικέρ φράουλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες να λιώσουν. Προσθέτουμε τα γιαούρτια. Βάζουμε τη ζάχαρη και το λικέρ.
Η σειρά που βάλαμε τα υλικά είναι σχετική. Μπορούμε να βάλουμε από την αρχή τη ζάχαρη μαζί με τις φράουλες.
Οι φράουλες πάντως πρέπει να χτυπηθούν πρώτα μόνες τους για να λιώσουν.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ενώ ανακατεύουμε ανά μία ώρα.Εναλλακτική: Αν χτυπήσετε το γιαούρτι με το μίξερ για 5-10 λεπτά και χρησιμοποιήσετε γινωμένες πολτοποιημένες φράουλες, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο αφράτο και θα σπάσει η έντονη γεύση του γιαουρτιού.Αφού παγώσει καλά, για να σερβιριστεί χρειάζεται να μείνει τουλάχιστον μισή ώρα έξω από την κατάψυξη. Μπορούμε επίσης να βάλουμε το παγωτό μας στις ειδικές θήκες για ξυλάκια, οπότε δεν θα χρειάζεται η τόσο μεγάλη αναμονή.
Αν είστε λιγότερο αυστηρή με τις θερμίδες, αντί για φράουλες μπορείτε να βάλετε μέλι και Κανέλλα ή ακόμα και λίγη μαρμελάδα. Στις περιπτώσεις αυτές, εξαιρείτε της συνταγής την φρουκτόζη και το λεμόνι.
Καλή επιτυχία 🙂