Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Γεύση>Ρύζι με καρύδια και βερύκοκα

Ρύζι με καρύδια και βερύκοκα

RYZI KALOKΚαλοκαιρινό και εύκολο, μοσχομυριστό και νόστιμο, με τη γεύση και το άρωμα του βερύκοκου θα σας ταξιδέψει. Δοκιμάστε το!

Υλικά Συνταγής

  • 50 γραμ. ελαιολαδο (ή βούτυρο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 βερύκοκα φρέσκα ή αποξηραμένα ή και τα δύο
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 φλ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 1/2 φλ. σταφίδα ή cranberry
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. ψιλες φακές βρασμένες
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα βερίκοκα για το ρύζι πιλάφι, φροντίζουμε να είναι ώριμα αλλά σφιχτά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε τέταρτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για  3-4′. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά. Προσθέτουμε  τις σταφίδες το κάρδαμο  την κανέλα και το ρύζι.

Ανακατεύουμε να βουτυρωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φακή. Σιγοβράζουμε το ρύζι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια, το ρύζι είναι έτοιμο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5´και να τραβήξει τα υγρά του.

Αφαιρούμε τον κάρδαμο και την κανέλα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το καρύδι.  Αφρατεύουμε το πιλάφι με πιρούνι και σερβίρουμε στα πιάτα .

Εναλλακτικά βάλτε όποιον ξηρό καρπό επιθυμείτε και όποιο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει.

Πηγή: www.argiro.gr

 
Περισσότερα στην κατηγορία Γεύση >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης