Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Κοινωνία>Ενημέρωση για ρύθμιση χρεών

Ενημέρωση για ρύθμιση χρεών

xrei 2Τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις του Νόμου προκειμένου να προστατευτούν, αλλά και να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τρίτους (δάνεια, ιδιώτες αλλά και Δημόσιο) άκουσαν όσοι βρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Κεντρικός ομιλητής ο Ειδικός Γραμματέας ΔΙΧ, Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος ανέλυσε το τρέχον θεσμικό πλαίσιο (Νόμος Κατσέλη, διατάξεις για επιχειρήσεις κτλ) δίνοντας συμβουλές και απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτών.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, ο κ. Κουρμούσης εξήγησε τον ρόλο του εξωδικαστικού διαμεσολαβητή ρύθμισης χρεών που παίζει η Γραμματεία: ο επιχειρηματίας με αποδεδειγμένη αδυναμία ανταπόκρισης απέναντι στα χρέη του μπορεί να μπει στην ειδική πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, να καταγράψει που χρωστάει και τι (πάσης φύσης οφειλές) προκειμένου η Γραμματεία να αναλάβει την συνεννόηση με τους πιστωτές και να διαμορφώσει για λογαριασμό της επιχείρησης ένα πλάνο ρύθμισης χρεών που μπορεί να φτάσει στις 120 δόσεις  και έως 40% «κούρεμα» χρέους.

Για τους ιδιώτες συνεχίζει να ισχύει η όποια προστασία προβλέπει ο λεγόμενος Νόμος Κατσέλη, τον οποίο οι άνθρωποι της Ειδικής Γραμματείας εξηγούν, προσαρμοσμένο ανά την περίπτωση κάθε πολίτη, σε όσους επικοινωνούν μαζί τους.

Αυτό μπορεί να γίνει στα Γραφεία Ενημέρωσης Δανειοληπτών που λειτουργεί η Γραμματεία, τα οποία, φιλοδοξία είναι όπως σημείωσε ο κ. Κουρμούσης, σύντομα να αυξηθούν. Μάλιστα, στα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι, ένα από αυτά, να λειτουργήσει και στην πόλη του Ηρακλείου. Έως τότε, οι πολίτες μπορούν να αντλούν πληροφορίες από την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧwww.keyd.gov.gr.

«Μακάρι να ήταν αχρείαστες τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Όσο όμως διαρκεί η ανθρωπιστική, και όχι μόνο οικονομική πλέον, κρίση οφείλουμε να παρέχουμε στον Ηρακλειώτη, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μέσα στήριξης απέναντι στις δυσκολίες», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης