Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Κοινωνία>«Κεντρική Πλατεία της πόλης μας ή Πλατεία τραπεζοκαθισμάτων;»

«Κεντρική Πλατεία της πόλης μας ή Πλατεία τραπεζοκαθισμάτων;»

SXEDIOΤην κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλατεία του Δήμου με την παρουσία τραπεζοκαθισμάτων, που καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις κοινόχρηστου χώρου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, κανοντας λόγο για «πραξικόπημα κατά του δημόσιου χώρου». Συγκεκριμένα, το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ακόμα ένα πραξικόπημα κατά του δημόσιου χώρου και του κοινόχρηστου πρασίνου.

Ένα πραξικόπημα που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και την προσωπική ευθύνη του Δημάρχου, που παραβιάζει κατάφωρα όχι μόνο το δημόσιο αίσθημα, αλλά την ίδια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διαμόρφωση του χώρου της  Πλατείας 28ης Οκτωβρίου, που ο ίδιος εισηγήθηκε και η παράταξη του ψήφισε!

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι οι Διοικήσεις του Δήμου έρχονται και παρέρχονται, αλλά το καθεστώς της διαπλοκής με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται και κερδοσκοπούν χρόνια τώρα πάνω στον δημόσιο χώρο, ζει και βασιλεύει.

Ακόμα χειρότερα, η  προσωπική απάντηση του Δημάρχου σε ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων, αποδεικνύει ότι ακόμα και η απομάκρυνση της πιάτσας των ταξί, που στόχευε δήθεν στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και την αύξηση του κοινόχρηστου πρασίνου, στην ουσία ήταν απλώς το «τέχνασμα» για να αυξηθεί η συνολική έκταση της πλατείας, άρα και τα παραχωρούμενα  τετραγωνικά μέτρα για τραπεζοκαθίσματα.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η αυθαιρεσία και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στον επιχειρηματία.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες του Ηρακλείου να βάλουν οριστικά τέλος στην ασυδοσία και την υποβάθμιση της πόλης μας και της ζωής μας.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης