Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Κοινωνία>Εποχιακοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις στον Δήμο Ηρακλείου

Εποχιακοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις στον Δήμο Ηρακλείου

katharismosΣε συνεχή κινητικότητα βρίσκεται ο Δήμος σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τα συνεργεία να δουλεύουν για να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης, τόσο με έργο, όσο και με την εκπλήρωση των εποχιακών αναγκών. Όπως ανακοινώθηκε, στο τελευταίο της στάδιο μπαίνει η εκστρατεία καθαρισμού και αποψίλωσης των ελεύθερων χώρων του Δήμου, προκειμένου να προστατευτεί η πόλη από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Παράλληλα, ξεκίνησαν απολυμάνσεις, απεντομώσεις, ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, μυοκτονίες σε κοινόχρηστους χώρους και σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος συνεχίζει τον καθαρισμό και την αποψίλωση από ξερόχορτα και πάσης φύσης εύφλεκτα υλικά τόσο στους δημοτικούς χώρους, όσο και σε ιδιωτικούς των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος στις αρχές του καλοκαιριού. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος εξηγεί πως είναι λίγες οι συγκεκριμένες περιπτώσεις (όπου, βεβαίως, θα τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου) καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η πλειονότητα των Ηρακλειωτών, όπως κάθε χρόνο, απέδειξε ότι ξέρει να συνεργάζεται με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και, έτσι, από κοινού να προστατεύουν την πόλη».

Απολυμάνσεις σε στρατηγικά σημεία της πόλης

Με σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες παρεμβάσεις ψεκασμών για τα κουνούπια, απολύμανσης, απεντόμωσης και μυοκτονίας σε σημεία της πόλης όπως πλατείες, πάρκα, λοιποί κοινόχρηστοι χώροι και μέρη που έχει διαπιστωθεί ότι είναι προβληματικά. Τις συγκεκριμένες δράσεις συμπληρώνουν οι ψεκασμοί στα ρέματα του Ηρακλείου, που καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούν σε συνεργασία ο Δήμος και η Περιφέρεια Αττικής.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης