Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Κοινωνία>Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο

Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο

paradosi amaxidiouΈνα αναπηρικό αμαξίδιο παρέδωσε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής το Σώμα Εθελοντών του Δήμου κατά την παρουσία του στο πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης «Ηράκλεια 2017», το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το αμαξίδιο, το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες ενός Ηρακλειώτη με κινητικά προβλήματα, δεν αγοράστηκε με χρήματα αλλά με… πλαστικά καπάκια, τα οποία οι Εθελοντές συγκέντρωσαν το προηγούμενο διάστημα από τις προσφορές των πολιτών, στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας.

Το αμαξίδιο παρέλαβαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, η οποία τόνισε ότι άμεσα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα εντοπίσει και θα διαθέσει την καρέκλα σε ΑμΕΑ της πόλης.

«Είμαστε περήφανοι για το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας για την κοινωνική του προσφορά στον συνάνθρωπο, στην πόλη. Για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, μπορεί να συμμετέχει και, με την όποια προσφορά δύναται να κάνει ο καθένας από εμάς – έστω και ένα καπάκι που είχε για πέταμα – να προσφέρει ζωή σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», σχολίασε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Η εκστρατεία συλλογής πλαστικών καπακιών συνεχίζεται: οι Εθελοντές εξακολουθούν να μαζεύουν καπάκια σε δράσεις της πόλης αλλά και στα γραφεία τους (1ος όροφος δημαρχείου) με στόχο, σε λίγο καιρό, να μπορέσουν να τα ανταλλάξουν και για δεύτερο αμαξίδιο.

Τα μέλη του Σώματος Εθελοντών του Δήμου αυτές τις ημέρες βρίσκονται και στα Ηράκλεια (πάρκο οδού Πεύκων 51), στο περίπτερό που διαθέτουν συλλέγοντας προσφορές σε τρόφιμα για να διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης