Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Κοινωνία>Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά της πόλης

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά της πόλης

odontiatreio 1Προληπτικούς οδοντιατρικούς έλεγχους για τα παιδιά της πόλης στα πρώτα τους σχολικά βήματα πραγματοποιεί, για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με Ηρακλειώτες εθελοντές οδοντιάτρους, κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων ξεκίνησε τους ελέγχους σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ, με τη συνέργεια των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, παρόμοιοι έλεγχοι υλοποιούνται στην 1η και 2η τάξη των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Η δράση έχει διττό στόχο: αφενός να διαπιστωθεί η κατάσταση των δοντιών των παιδιών, αφετέρου να μάθουν τα παιδιά πώς μπορούν και τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύουν τα δόντια τους.

Όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές που πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα στον Δήμο – οπότε και εξετάστηκαν εκατοντάδες παιδιών – έτσι και φέτος απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η συγκατάθεση των γονέων, οι οποίοι, μετά τον έλεγχο, θα λάβουν βεβαίωση από τον εκάστοτε οδοντίατρο για την υγεία των δοντιών των μικρών μαθητών, όπου θα αναγράφεται εάν το κάθε παιδί χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές οδοντίατρους: Ιωάννα Κατσούλη, Κατερίνα Μακκά, Μαρία Καλού και Βασίλη Φακιρίδη που μας βοηθούν στις συνεχείς μας δράσεις για την προώθηση της δημόσιας υγείας. Με τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά της πόλης μας από τη μια βοηθάμε τις οικογένειες των Ηρακλειωτών, από την άλλη μεταφέρουμε στις μικρές ηλικίες την παιδεία σε θέματα της φροντίδας της υγείας», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

Οι προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι ξεκίνησαν από τους παιδικούς σταθμούς Βορείου Ηπείρου και Χρυσανθέμων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης