Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Εκπαίδευση>«Από σημείο, σε σημείο» τα παιδιά του Ηρακλείου

«Από σημείο, σε σημείο» τα παιδιά του Ηρακλείου

anagnosi amarysiaΤεράστιο ενδιαφέρον για την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης.

Οι φετινές δράσεις προώθησης του βιβλίου στην πόλη δεν σταματούν, αφού ο Δήμος Ηρακλείου, μετά το πολύ επιτυχημένο «1ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Βιβλίου» δίνει σημαντική συνέχεια, υιοθετώντας και υλοποιώντας αυτό το καλοκαίρι μέσα από τη Δημοτική του Βιβλιοθήκη το πρόγραμμα ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά, «Από σημείο, σε σημείο» 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Εκατοντάδες παιδιά, που ήδη επισκέπτονται και θα επισκεφτούν την Δημοτική Βιβλιοθήκη, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επιλεγμένα παιδικά βιβλία – προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέσα από τα εργαστήρια της δράσης: θα διαβάσουν, θα ερμηνεύσουν, θα παίξουν και θα ρωτήσουν τους ειδικούς του βιβλίου για όποιες σκέψεις τους δημιουργηθούν ακριβώς όπως ο τίτλος της δράσης: «από σημείο, σε σημείο» κάθε βιβλίου.

Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα φετινά προγράμματα Καλοκαιρινής Απασχόλησης (Camp) τα οποία, για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος οργανώνει μέσα από την δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ.

Στα πρώτα, μάλιστα, εργαστήρια το ενδιαφέρον των παιδιών είναι τόσο ζωηρό, που η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα πέραν των ορισμένων ημερών που πρότεινε η Εθνική Βιβλιοθήκη, σε πλέον των 50 συναντήσεων!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο»,  περισσότερες από 150 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες - μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης