Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Εκπαίδευση>Συνεχές «λίφτινγκ» στα σχολεία του Ηρακλείου

Συνεχές «λίφτινγκ» στα σχολεία του Ηρακλείου

sxoleio irakleio MESA amarysiaΣύσκεψη με τους διευθυντές νηπιαγωγείων και δημοτικών για τις εργασίες βελτίωσης ενόψει τις νέας χρονιάς, ενώ ζητείται λύση για την ελλιπή φύλαξη των κτηρίων είχε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Ο απολογισμός της συνεργασίας Δήμου και Σχολικής Κοινότητας για την περίοδο που τελείωσε, καθώς και η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου, με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης (νηπιαγωγεία και δημοτικά).

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου και Ματίνα Συνδουκά αντίστοιχα και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου, Βασίλης Στέφας, όλες οι πλευρές διαπίστωσαν ότι Δήμος και σχολεία συνεργάστηκαν άψογα για να κυλήσει ομαλά και αυτό το σχολικό έτος.

Έργα στα σχολεία

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές ότι το καλοκαίρι θα συνεχιστούν οι εργασίες μετατροπής των οδών πλησίον των εισόδων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, παρεμβάσεις που ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε αρκετά σημεία και – όπως ομολογούν οι διευθυντές – έχουν βοηθήσει στην αύξηση της ασφάλειας των μαθητών, αναβαθμίζοντας παράλληλα την εικόνα  των σχολείων. Την ίδια στιγμή, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης των αύλειων χώρων σε όλα τα νηπιαγωγεία, με τη δημιουργία μιας μίνι παιδικής χαράς σε κάθε αυλή.

Επίσης, στο επόμενο διάστημα ξεκινούν έργα μονώσεων και ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολικά κτήρια ύψους 100.000 ευρώ (η εργολαβία δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες) ενώ ο Δήμος θα διεκδικήσει την επέκταση του δικτύου κάλυψης του φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερα σχολεία.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή και στην διάθεση της διεύθυνσης του κάθε σχολείου το Μητρώο Σχολικών Μονάδων, το λογισμικό που θα καταγράφει τις ανάγκες κάθε σχολικού κτηρίου, θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των παρεμβάσεων και θα συγκεντρώνει τα ολοκληρωμένα αιτήματα, με στόχο να οργανώσει καλύτερα τις εργασίες και με περισσότερη οικονομία χρημάτων.

Αναζητείται λύση για την φύλαξη

Από την πλευρά τόσο των διευθυντών, όσο και της Ένωσης Γονέων τέθηκε το έλλειμμα στην φύλαξη των σχολικών κτηρίων, αφού το υφιστάμενο προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος δεν επαρκεί για να αποτρέψει φαινόμενα βανδαλισμού ή κλοπών, περιορισμένα μεν, που κοστίζουν δε στους προϋπολογισμούς των σχολείων. Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε σύντομα να φέρει πρόταση επίλυσης.

«Ο Δήμος έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζεται για να διατηρούνται τα σχολικά κτήρια σε καλό επίπεδο. Πρέπει όμως διεύθυνση, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς να νιώσουν το σχολείο δικό τους, και να το αντιμετωπίζουν σαν το σπίτι τους. Αποφεύγοντας έστω και τις μικροζημιές, εξοικονομούμε χρήματα από εργασίες που ατέρμονα επαναλαμβάνονται, προκειμένου να τα διαθέσουμε για να κάνουμε τα σχολεία του Ηρακλείου ακόμα καλύτερα, προσφέροντάς τους ακόμα περισσότερα εφόδια», δήλωσε ο δήμαρχος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης