Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Εκπαίδευση>Ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ηρακλείου

Ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ηρακλείου

paidikoi stathmoi copyΟι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξεκινούν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου τη λειτουργία σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Ενόψει της εκκίνησης της νέας  σχολικής περιόδου με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε και έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους νέους γονείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα παιδιά που φοιτούσαν κατά το προηγούμενο Σχολικό  Έτος, θα ξεκινήσουν κανονικά από 1/9/2017, οι δε γονείς θα πρέπει να δώσουν στις νέες Παιδαγωγούς των παιδιών τους επικαιροποιημένα  πληροφοριακά στοιχεία, αναφορικά με θέματα υγείας, ασφάλειας κλπ.

Για τα παιδιά που εγγράφονται για πρώτη φορά, οι γονείς θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εξής διαδικασίες:

Εάν δεν είχαν κάποια επικοινωνία με τον σταθμό στον οποίο έγινε δεκτό το παιδί τους, την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την προϊσταμένη του κάθε σταθμού, η οποία θα τους ορίσει συνάντηση με τις παιδαγωγούς, ώστε να δώσουν γραπτά πληροφοριακά στοιχεία, τα οποία αφορούν το παιδί τους και να ορίσουν ημέρα έναρξης της προσαρμογής του.

Κατά τις τρείς πρώτες ημέρες, το παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιο οικείο πρόσωπο, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή και βαθμιαία προσαρμογή του. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η διάρκεια παραμονής του παιδιού στον σταθμό, κατά τις πρώτες ημέρες, θα είναι μικρή και θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τις αντιδράσεις του παιδιού και τον χρόνο αφομοίωσης της νέας κατάστασης στη ζωή του.

Για τα παιδιά που θα φοιτήσουν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, οι ωφελούμενες μητέρες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ακόλουθες γραφειοκρατικές διαδικασίες:

Να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή eetaa.gr, το Ερωτηματολόγιο Εισόδου και να προσκομίσουν στον Παιδικό Σταθμό, αφού την εκτυπώσουν, την Βεβαίωση Συμπλήρωσης Ερωτηματολογίου Εισόδου, έως την Τρίτη 5/9/2017.

Στη συνέχεια, κάθε μήνα θα πρέπει να υπογράφουν το αντίστοιχο παρουσιολόγιο, σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη του Σταθμού στον οποίο φοιτά το παιδί τους.

Για τους Γονείς στους οποίους αντιστοιχούν δίδακτρα, θα δοθεί γραπτή ενημέρωση, μέσα στον Σεπτέμβριο, για το ύψος και τον τρόπο καταβολής τους.

Σας ευχόμαστε, ένα ήρεμο και δημιουργικό Σχολικό έτος και για τα παιδιά μας, ενδιαφέρουσα και χαρούμενη διαβίωση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, γιατί υπεράνω πάντων είναι ο άνθρωπος».

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης