Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Εκπαίδευση>Λύση στο πρόβλημα της σίτισης στα ολοήμερα ζητά από το Υπουργείο ο Δήμος

Λύση στο πρόβλημα της σίτισης στα ολοήμερα ζητά από το Υπουργείο ο Δήμος

ekpaideush amarysiaΠαρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά όλης της χώρας, και αφορά την προετοιμασία των γευμάτων στα ολοήμερα σχολεία (κυρίως στα νηπιαγωγεία) κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με σχετική επιστολή της, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, ζητά να τροποποιηθεί το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα το οποίο, ουσιαστικά, απαγορεύει την είσοδο στα σχολεία προσωπικού, πλην των εκπαιδευτικών, κατά τις ώρες του μαθήματος, το οποίο, όμως, έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να υπάρξει βοηθητικό προσωπικό σε κάθε σχολείο για την προετοιμασία του γεύματος των παιδιών.

«Επειδή, η προετοιμασία του γεύματος των παιδιών του ολοήμερου σχολείου είναι άκρως απαραίτητη και δεν μπορεί να την αναλάβει διδακτικό προσωπικό, παρακαλώ, όπως τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη διάταξη της παραγράφου Α2 και να επιτρέψετε την είσοδο στις σχολικές μονάδες ατόμων τα οποία θα είναι ορισμένα και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης  του σχολείου, προκειμένου να βοηθήσουν στην προετοιμασία του γεύματος», επισημαίνει στην επιστολή της η κ. Παναγιωτακοπούλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχώρησε στην συγκεκριμένη παρέμβαση αφουγκραζόμενος το αίτημα πολλών δημοτών του, συνεχίζει δε τις επαφές προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.

Αναλυτικά η επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας:                                              

Αξιότιμοι κύριοι,

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 79 προεδρικό διάταγμα 01/08/2017 (Αρ. Φύλλου 109) που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, στο άρθρο 18 & 2 αναφέρονται τα εξής: «Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους».

Επειδή όμως, η προετοιμασία του γεύματος των παιδιών του ολοήμερου σχολείου είναι άκρως απαραίτητη και δεν μπορεί να την αναλάβει διδακτικό προσωπικό, παρακαλώ, όπως τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη διάταξη της παραγράφου Α2 και να επιτρέψετε την είσοδο στις σχολικές μονάδες ατόμων τα οποία θα είναι ορισμένα και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης  του σχολείου, προκειμένου να βοηθήσουν στην προετοιμασία του γεύματος.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής

Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης