Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Πολιτική>Έργα με την υποστήριξη της Περιφέρειας

Έργα με την υποστήριξη της Περιφέρειας

paidiki xaraΣε τροχιά διεκδίκησης νέων έργων για την πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, που κατέθεσε φάκελο με αιτήματα χρηματοδότησης για νέες ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές και κλειστά γυμναστήρια σε σχολεία.

Την διεκδίκηση νέων μεγάλων παρεμβάσεων μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με στόχο να συνεχίσει το έργο βελτίωσης της εικόνας της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος, σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις της Περιφέρειας, κατέθεσε φάκελους με τις προτάσεις χρηματοδότησης για μια νέα εργολαβία ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους του Ηρακλείου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, για την χρηματοδότηση της ανάπλασης επιπλέον παιδικών χαρών της πόλης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, αλλά και του πακέτου μελετών που θα ξεκλειδώσει την κατασκευή 4 κλειστών γυμναστηρίων – προπονητηρίων στα σχολεία του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι όσον αφορά στο κομμάτι των ασφαλτοστρώσεων και των παιδικών χαρών, ο Δήμος έχει ήδη καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό σχετικών παρεμβάσεων με δικούς του πόρους, αφού με συνετή οικονομική διαχείριση έχει καταφέρει να περισσεύουν χρήματα για τακτικά έργα βελτίωσης των δομών του Ηρακλείου. Από το 2015, και για κάθε χρονιά έκτοτε, έχουν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί αντίστοιχες εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων, ενώ ήδη έχουν ανακαινιστεί και πιστοποιηθεί 14 παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Με την πρόταση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για τις νέες σχετικές παρεμβάσεις, ο Δήμος στοχεύει να εξοικονομήσει επιπλέον πόρους από το δημοτικό ταμείο, τα οποία θα κατευθύνει σε άλλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη αλλά και για την τόνωση της κοινωνικής του πολιτικής.

Όσο αφορά την κατασκευή των τεσσάρων κλειστών γυμναστηρίων, αποτελεί ένα φιλόδοξο σχεδιασμό – ο οποίος είχε περιγραφεί και στην κατάθεση του φετινού προϋπολογισμού του Δήμου – προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές που λείπουν από τα σχολεία του Ηρακλείου. Ο Δήμος διεκδικεί από την Περιφέρεια την χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει  το έργο.

Η Περιφέρεια αναμένεται να εντάξει τις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στον προγραμματισμό της στις πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου το φθινόπωρο.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης