Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Πολιτική>Best City Award και φέτος για τον Δήμο!

Best City Award και φέτος για τον Δήμο!

Best City Awards 2017 1Aκόμα ένα βραβείο στα Best City Awards 2017 κατέκτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, που φέτος βραβεύθηκε με το Bronze Award στην κατηγορία των Έργων Ανάπλασης για τις πρωτοπόρες παρεμβάσεις της μετατροπής των οδών έξω από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Στόχος των έργων αφενός να μειωθούν οι ταχύτητες των διερχόμενων οχημάτων και, έτσι, τα παιδιά να μπορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια να μεταβαίνουν προς και από το σχολείο, αφετέρου να αναβαθμιστεί η εικόνα των γειτονιών, αφού τη νέα μορφή των δρόμων στολίζουν πράσινα παρτέρια με γκαζόν και φυτά.

Το βραβείο, το οποίο απένειμε στον Δήμο η κριτική επιτροπή των Best City Awards αποτελούμενη από σημαντικές προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης και των συναφών επιστημών, παρέλαβε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

«Με αφορμή αυτή τη νέα απονομή και τιμή για τον Δήμο μας, θέλω να καταδείξω το πόσο έτοιμοι είναι οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν δράσεις, όταν αυτές το αξίζουν. Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αγκαλιάστηκαν σαν έργο από όλους τους πολίτες. Από τους μαθητές των σχολείων μέχρι και τις γειτονιές. Και όλοι μαζί προχωρήσαμε σε δενδροφυτεύσεις σ’ αυτές τις περιοχές και σε μάλιστα οι κάτοικοι υιοθέτησαν τα παρτέρια που φυτεύτηκαν. Τελικά, ο δημότης αποδεικνύεται ότι αυτό θέλει από τον Δήμο του: την αρχή, το παράδειγμα, τα μέσα να συμμετέχει και αυτός στην αναβάθμιση της ζωής της πόλης του», σχολιάζει ο δήμαρχος.

Όπως υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η δεύτερη, συνεχόμενη βράβευση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με Best City Award. Πέρυσι, ο Δήμος είχε βραβευτεί για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης