Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Πολιτική>Μεγάλο πακέτο χρηματοδοτούμενων έργων από την Περιφέρεια

Μεγάλο πακέτο χρηματοδοτούμενων έργων από την Περιφέρεια

asfaltos amarysiaΤη χρηματοδότηση ενός ακόμα πακέτου σημαντικών έργων εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα: 5 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της πόλης και 1 εκατομμύριο, περίπου, ευρώ για να εκπονηθούν οι μελέτες της κατασκευής κλειστών αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε σχολεία του Ηρακλείου. Η χρηματοδότηση των προτάσεων του Δήμου εντάχθηκαν στο τεχνικό προγραμματισμό εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την απόφαση της χθεσινής απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Παρών για να εκπροσωπήσει τον Δήμο στην συνεδρίαση του Π.Σ., ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος: «Όταν έχεις πλάνο και σχέδιο διεκδίκησης, ως σοβαρή διοίκηση, βρίσκεις και υποστήριξη, και πόρους για να υλοποιήσεις έργα στην πόλη σου. Ευχαριστώ το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για την θετική του ανταπόκριση. Συγχαίρω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τις άρτιες προτάσεις που κατέθεσαν για να κερδίσουμε και αυτές τις χρηματοδοτήσεις. Θα προχωρήσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα για να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης και αυτές τις παρεμβάσεις, όπως κάναμε με το νέο παιδικό σταθμό της λεωφόρου Πλαπούτα, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται, όπως κάνουμε με τις μελέτες για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη. Προχωράμε μπροστά».

Ασφαλτοστρώσεις παντού…

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με τα επιπλέον 5 εκατ. ευρώ που θα έχει στην διάθεσή του για ασφαλτοστρώσεις, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα μπορέσει να εκτελέσει παρεμβάσεις για τη διόρθωση του οδοστρώματος σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της πόλης, όπου υπάρχει ανάγκη. Υπολογίζεται ότι με το συγκεκριμένο ποσό καλύπτονται έργα σε 55, περίπου, μεγάλους δρόμους συν τους παράδρομους τους, οι οποίοι θα προστεθούν στην εκστρατεία που, από την αρχή της θητείας της, έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή, έχοντας καλύψει ήδη αρκετούς δρόμους του Ηρακλείου σε όλες τις γειτονιές.

Μπαίνουν μπροστά οι κλειστές αίθουσες στα σχολεία

Ταυτόχρονα, με την χρηματοδότηση των μελετών από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκλειδώνει η διαδικασία για να μπει μπροστά η κατασκευή κλειστών αιθουσών πολλαπλών χρήσεων (γυμναστηρίου, εκδηλώσεων κτλ) στα σχολεία της πόλης που υπάρχει το περιθώριο να ανεγερθούν, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Το ποσό του 1 εκατ. που έχει προβλεφθεί αναμένεται να μειωθεί αρκετά από την έκπτωση που θα επιτευχθεί στην διαγωνιστική διαδικασία. Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, αποκαθιστώντας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την αξιοπιστία του προς την αγορά τα τελευταία χρόνια, δημοπρατεί, πλέον, έργα με εκπτώσεις που ξεπερνούν το 50%.

Επόμενο βήμα, και στις δύο χρηματοδοτήσεις, η σύνταξη από την Περιφέρεια Αττικής των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων, η έγκρισή τους από περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, διαδοχικά, προκειμένου να ξεκινήσουν έργα και μελέτες.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης