Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Πολιτική>Προτάσεις και σχέδιο για την μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου

Προτάσεις και σχέδιο για την μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου

irakleio sxoleioΛύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου της πόλης δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εντείνοντας τις προσπάθειες για να βρεθεί ένας νέος χώρος, σε νέα κτίριο, που θα φιλοξενήσει τα παιδιά του σχολείου. Τελευταία εξέλιξη, η συνάντηση του δήμαρχου, Νίκου Μπάμπαλου, με τον διευθυντή Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Θανάση Ανδρώνη, όπου ο δήμαρχος έθεσε τις προτάσεις του Δήμου για την μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε τον κ. Ανδρώνη για την πρόθεση του Δήμου να στείλει στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) φάκελο με πρόταση δημοτικού οικοπέδου στην περιοχή, όπου τώρα λειτουργεί το σχολείο, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου με χρηματοδότηση από την ΚΤΥΠ. 

Παράλληλα, ως εναλλακτική στην περίπτωση που οι Κτιριακές Υποδομές δεν απαντήσουν θετικά, ο Δήμος προχωρά στην αναζήτηση νέου χώρου (με πρόσκληση ενδιαφέροντος μίσθωσης καινούργιου κτιρίου) αλλά και την διερεύνηση της πιθανότητας το 5ο Νηπιαγωγείο να στεγαστεί εντός του 2ου Δημοτικού.

«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον διευθυντή Αβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για να βρούμε επιτέλους μια λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Γνωρίζουμε ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το 5ο Νηπιαγωγείο δεν είναι ο πλέον λειτουργικός. Οφείλουμε στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε λύση, κάτι για το οποίο η δική μας δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη. Προτάσεις έχουμε πολλές και πρέπει να μπουν όλες στο τραπέζι, προκειμένου να καλύψουμε όλα τα σενάρια. Ξεκινάμε με το βέλτιστο, που είναι η ανέγερση ενός νέου σχολείου σε χώρο του Δήμου που προτείνουμε και είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε στις Κτιριακές Υποδομές. Καλύπτουμε με παράλληλο σχέδιο την περίπτωση που αυτό δεν προχωρήσει, ώστε να μην υπάρξουν αδιέξοδα. Με πλάνο και σοβαρές κινήσεις, θα βρεθεί η χρυσή τομή», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης