Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Πολιτισμός>Ημέρες ανάδειξης της δημιουργικότητας

Ημέρες ανάδειξης της δημιουργικότητας

ekthesiΜεγάλη ικανοποίηση δημιούργησε η απήχηση που είχαν μια σειρά από εκδηλώσεις (εκθέσεις και φεστιβάλ) που διοργάνωσε και διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο να αναδείξει και να υποστηρίξει τις καλλιτεχνικές δημιουργικές ανησυχίες των πολιτών, προσφέροντας πεδίο εκμάθησης και βήμα έκφρασης προς όλους.

 Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η καλοκαιρινή Έκθεση των Τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου που διοργανώθηκε στον Τεχνοχώρο Piccadilly, όπου δεκάδες επισκέπτες μέσα είχαν την ευκαιρία να δουν τις κατασκευές και της δημιουργίες των μαθητών των προγραμμάτων Απασχόλησης του Δήμου (ζωγραφική, αγιογραφία, κεραμική, ντεκουπάζ, κόσμημα κ.α.), στο κλείσιμο μιας άκρως «γεμάτης» χρονιάς, με περίπου 200 Ηρακλειώτες να παρακολουθούν τα ανάλογα τμήματα εκμάθησης, που υλοποιεί η δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ.

Ακολούθως και μέχρι τις 16 Ιουνίου, έχει ανοίξει τις πύλες της η φετινή Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας με εκθέματα από την δουλειά των δασκάλων και των μαθητών των σχετικών τμημάτων του Δήμου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας). Ώρες επίσκεψης - με δωρεάν είσοδο - από τις 18.00 έως τις 22.00.

 Από την προηγούμενη εβδομάδα, τέλος, έκανε την φετινή του πρεμιέρα το Φεστιβάλ Ηρακλείου Σχολικά Δρώμενα, το φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου, που συνεχίζει για τρίτη, συνεχόμενη χρονιά να δίνει βήμα καλλιτεχνικής επικοινωνίας στους μικρούς Ηρακλειώτες. Φέτος συμμετέχουν οι μαθητές τεσσάρων σχολείων, σε μια σειρά πέντε παραστάσεων δικής τους έμπνευσης και παραγωγής.

 «Σε μια εποχή που οι καταστάσεις και οι δυσκολίες της καθημερινότητας μπορούν εύκολα να οδηγήσουν στην απαξίωση των πάντων και τον κυνισμό, είναι ελπιδοφόρο ότι στην πόλη μας, το Ηράκλειο Αττικής, η καλλιτεχνική και η δημιουργική φλόγα παραμένει άσβεστη, υπάρχει σε πολλούς συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους. Αυτή την φλόγα ο Δήμος έχει την υποχρέωση να την κρατήσει ζωντανή και να την τροφοδοτήσει με, όσο το δυνατό, περισσότερους τρόπους. Αυτό κάνουμε με την δημιουργία και καθιέρωση των πολιτιστικών φεστιβάλ, με την υλοποίηση μαθημάτων που καλλιεργούν αυτές τις ανησυχίες», ανέφερε στο μήνυμα του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης