Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Πολιτισμός>Ηράκλεια 2017: Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη

Ηράκλεια 2017: Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη

theodwrakis amarysia copyΣτον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη είναι αφιερωμένα και για το 2017 το φεστιβάλ Πολιτισμού «Ηράκλεια» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9 έως 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος πραγματοποίησε την προαναγγελία του Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο, ενώ το πλήρες πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί στο τέλος του καλοκαιριού. Στην ανακοίνωσή του αναπολεί τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από 22 χρόνια και πάλι αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη και φιλοδοξεί πως και φέτος θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν το σπουδαίο έργο του. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«14 Ιουνίου 1995: Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πρωτοπορεί. Είναι ο πρώτος Δήμος που γιορτάζει τα 70χρονα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του ιδίου, στην κεντρική πλατεία ανοίγοντας ένα κύκλο πανελλήνιων εορτασμών. Η επιτυχία ήταν πέρα από κάθε  λογική. Οι φίλοι του, Μανώλης Αναγνωστάκης, Χαρίλαος Φλωράκης, Λεωνίδας Κύρκος, Ανδρέας Λεντάκης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Λυκούργος Καλλέργης  συνέτειναν με τις ευχές τους στον παλμό του κόσμου, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς  με την Μαρία Φαραντούρη, τον Βασίλη Λέκκα  και την «Ανεξάρτητη  Λαϊκή Ορχήστρα  Μίκης Θεοδωράκης» (που δημιουργήθηκε με αφορμή τα συγκεκριμένα γενέθλια), ξεσήκωναν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους.

09 Σεπτεμβρίου 2017:22 χρόνια  μετά ο  Δήμος Ηρακλείου Αττικής πρωτοπορεί και πάλι στα Ηράκλεια 2017 – Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη: «Στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα». Τιμά και γιορτάζει όλες τις μέρες των Ηρακλείων, τον πολυδιάστατο δημιουργό στα βήματα του έργου και της ιστορίας του.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 – Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ 9 ημερών αφιερωμένο εξολοκλήρου στον Μίκη Θεοδωράκη, με ελεύθερη είσοδο. Κορυφαίοι  μουσικοί και ερμηνευτές όπως οι  Νένα Βενετσάνου, Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φαραντούρη κ.ά. μπλέκονται σε ένα δημιουργικό γαϊτανάκι με τους Ηρακλειώτες καλλιτέχνες, συλλόγους, φορείς, νεολαία.

Όλες οι εκδηλώσεις των «Ηρακλείων»  θα πραγματοποιηθούν  στο πάρκο «Χαμόγελο του Παιδιού», Πεύκων 51 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τέλη Αυγούστου.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης