Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Πολιτισμός>Ο Ν. Μπάμπαλος για τον θάνατο της Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση

Ο Ν. Μπάμπαλος για τον θάνατο της Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση

Βάσω ΠαπαθεοδώρουΘλίψη έχει προκαλέσει στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής η είδηση του θανάτου της Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, υπεύθυνης της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου για σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες. Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει:

«Η Βάσω Παπαθεοδώρου - Μπελίτση μας άφησε για την γειτονιά των αγγέλων. Τα 40 χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό της πόλης, η ζωή και η ενέργεια που έδωσε στην Θεατρική Σκηνή του Δήμου – ως υπεύθυνη της Σκηνής – τα χαμόγελα και οι συγκινήσεις που προσέφερε, θα την κρατήσουν για πάντα στην μνήμη των Ηρακλειωτών αλλά και όσων είχαν την τύχη είτε να συνεργαστούν μαζί της, είτε να παρακολουθήσουν την δουλειά της.

«Ήταν μια γυναίκα δραστήρια, ένας υπέροχος άνθρωπος. Εντελώς ξαφνικά, έφυγε για το μακρύ ταξίδι αφήνοντας, όμως, πίσω ανεξίτηλο το στίγμα της στον Πολιτισμό της πόλης. Το έργο και η κληρονομιά της θα συνεχιστεί», η δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Η Βάσω Παπαθεοδώρου – Μπελίτση διατηρούσε την ευθύνη της παραγωγής και της σκηνοθεσίας των παραστάσεων της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από την δεκαετία του 1980 έως και σήμερα. Σε αυτές τις τέσσερις δεκαετίες συνεργάστηκε με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, ανεβάζοντας έως και δύο παραστάσεις κάθε χρόνο, των μεγαλύτερων Ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων, και συμμετέχοντας στα πολιτιστικά φεστιβάλ τόσο του Δήμου Ηρακλείου, όσο και λοιπών διοργανώσεων. Δραστήρια ως το τέλος, για την φετινή σεζόν ετοίμαζε το «Δεν είμ’ εγώ» του Ξενόπουλου…

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης