Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Τοπικές Δράσεις>Στη γιορτή των Ειδικών Σχολείων

Στη γιορτή των Ειδικών Σχολείων

eidiko mathitesΟι Εθελοντές στις 22-12-2015 παρευρέθησαν, μετά από πρόσκληση, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Τους καλεσμένους καλοσώρισε ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Θαν. Μπούρας ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους καλεσμένους και αναφέρθηκε στο έργο, τον αγώνα της καθημερινότητας τα σχέδια και τα όνειρα της ομάδας των συνεργατών του καθώς και την επίτευξη του στόχου.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα σύμφωνα με το πνεύμα των Χριστουγέννων, οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια και τις οδηγίες του διδακτικού προσωπικού ανέβασαν και απέδωσαν σε θεατρική παράσταση, το παραμύθι - «Μαγικό Δάσος»

Με το άκουσμα της ιστορίας του παραμυθιού από τον αφηγητή, οι μαθητές με αέρινες χορευτικές κινήσεις που έγιναν η γλώσσα του σώματος, τα ειδικά διαμορφωμένα κοστούμια, ταξίδεψαν όλους στο μαγικό κόσμο του, συγκίνησαν και εισέπραξαν το παρατεταμένο χειροκρότημα από γονείς, καλεσμένους, δικαιώνοντας τον αγώνα και το μόχθο όχι μόνο των δασκάλων τους αλλά και όλων των εργαζομένων επαγγελματιών στο χώρο αυτό.​

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα των Χριστουγέννων από στόματος μαθητών και δασκάλων, τα κεράσματα από παραδοσιακά γλυκά των γονιών, τη συγκίνηση και αναγνώριση όλων των παρευρισκομένων για το αποτέλεσμα της αγάπης και της προσπάθειας. Παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι επίσης, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νικ. Μπάμπαλος, δημοτικοί Σύμβουλοι, ο προϊστάμενος της Δ/νσης α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης κ. Παρ. Βεντήρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Βασ. Στέφας, ο Γεν Γραμματέας της Ένωσης Γονέων κ. Μάνος Χρυσός και μέλη του Αθλητικού Συλλόγου ΤΥΦΩΝΑ. Οι Εθελοντές ευαισθητοποιημένοι για άλλη μια φορά από τη δύναμη της θέλησης για ένταξη στην καθημερινότητα παιδιών με ειδικές ανάγκες, γίνονται αρωγοί και στηρίζουν κάθε τέτοια προσπάθεια που αναδεικνύει το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς. 

Με εκτίμηση,

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης