Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Τοπικές Δράσεις>Συνεχίζεται ο οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά

Συνεχίζεται ο οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά

Odontiatrikoi Elegxoi 6o Dimotiko amarysia.grΜια δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μέσω των Δημοτικών Ιατρείων

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τον δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο για τα παιδιά της πόλης μέσω των Δημοτικών Ιατρείων. Μετά τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σειρά έχουν τα δημοτικά σχολεία. Εθελοντές οδοντίατροι, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων, επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τα δημοτικά, εξετάζοντας όλα τα παιδάκια και αφού, βέβαια, έχει εξασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη των γονέων.

Οι γιατροί ελέγχουν τα δόντια των μικρών μαθητών και συμπληρώνουν σε μια σχετική φόρμα τις παρατηρήσεις τους για τυχόν προβλήματα που εντοπίζουν. Αυτή η φόρμα παραδίδεται στους γονείς για την ενημέρωση και, όπου χρειάζεται, την περαιτέρω αγωγή που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Αρχή στο νέο αυτό γύρο προληπτικών ελέγχων, από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής όπου ο οδοντίατρος Βασίλης Φακιρίδης εξέτασε τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου. Ακολούθησε το 6ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα προχωρήσουν και τα υπόλοιπα δημοτικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους τρεις εθελοντές οδοντιάτρους που μας βοηθούν σε αυτή την εκστρατεία: τον Βασίλη Φακιρίδη, την Κατερίνα Μακκά και την Σοφία Κωνσταντοπούλου. Με τη δική τους συμβολή προχωράμε σε μια δράση που, βλέπουμε, ότι έχει εξαιρετική απήχηση στις οικογένειες της πόλης καθώς, αφενός προασπίζει την υγεία των μικρών μαθητών, αφετέρου εξοικονομεί στον προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού μια δαπάνη που, τυχόν, να μην μπορούν όλοι να διαθέσουν», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος, μαζί με τον ο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργο Οικονομίδη, παρακολούθησαν τους πρώτους ελέγχους στα δημοτικά του Ηρακλείου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης