Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Τοπικές Δράσεις>Πρασίνισαν δύο ελεύθεροι χώροι της πόλης

Πρασίνισαν δύο ελεύθεροι χώροι της πόλης

dendrofyteusi eleutheroi xwroi amarΜε συμμετοχή δεκάδων πολιτών -κυρίως παιδιών- ο Δήμος «πρασίνισε» δύο από τους νέους ελεύθερους χώρους της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας τους και την ευαισθητοποίηση των Ηρακλειωτών στην διατήρηση και την προστασία του πράσινου.

Η πρώτη δεντροφύτευση έλαβε χώρα στο καινούργιο παρκάκι, στη διασταύρωση των οδών Ιφιγενείας και Πεύκων. Η δεύτερη, στο χώρο ανάμεσα στις οδούς Ιεράπετρας και Πρασίνου Λόφου, που αποκτήθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου προετοίμασε… το έδαφος για να υποδεχθεί τα φυτά, βοηθώντας μικρούς και μεγάλους κατά την τοποθέτησή τους. Παράλληλα, εθελοντές του ΚΕΑΝ μάθαιναν στα παιδιά τα μυστικά του κάθε φυτού αλλά και τον τρόπο συντήρησής του. Η υδροφόρα του Δήμου ολοκλήρωσε τη διαδικασία με το πότισμα του χώρου, το οποίο θα επαναλαμβάνεται όσο χρειάζεται για να διατηρηθεί το πράσινο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή αποτελεί η ενίσχυση του πρασίνου. Καλούμε τους πολίτες να μετέχουν και αυτοί, υιοθετώντας αυτούς τους νέους χώρους, βοηθώντας τον Δήμο στην διατήρηση και προστασία τους», σχολίασε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης