Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Κοινωνία>Στα σημαντικότερα κοιμητήρια της Ευρώπης της Κηφισιάς

Στα σημαντικότερα κοιμητήρια της Ευρώπης της Κηφισιάς

nekrotafeio kifisiasΤην ένταξη του Κοιμητηρίου Κηφισιάς στην Ένωση Σημαντικών Κοιμητηρίων στην Ευρώπη (Association of Significant Cemeteries in Europe, ASCE) καθώς και έγκριση του αντίστοιχου ποσού συνδρομής, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12  Ιουλίου.

Εισηγούμενη το θέμα προς το Σώμα, η πρόεδρος Κυριακή Πατρινού – Ντελ Τόρο ανέφερε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για τη γενικότερη αναβάθμιση του Κοιμητηρίου Κηφισιάς, τόσο ως προς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, την καθαριότητα και την όλη ευπρέπεια του χώρου, όσο και ως προς την ανάδειξη της ιστορικής, φυσικής και αισθητικής του αξίας, έχουμε επιδιώξει κατά το παρελθόν και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε καινοτόμα προγράμματα εθνικής ή Ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Η αναζήτηση μας είχε ως αποτέλεσμα τη συνεργασία της υπηρεσίας μας με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την καθηγήτρια Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, την υποβολή αιτήματος ώστε το Κοιμητήριό μας να συμπεριληφθεί στα μέλη της Ένωσης Σημαντικών Κοιμητηρίων στην Ευρώπη (Association of Significant Cemeteries in Europe), μαζί με άλλα κοιμητήρια της χώρας, και τη συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς στη διοργάνωση του συνεδρίου της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Αθήνα, συνεδρία του οποίου θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας.

Η ASCE (www.significantcemeteries.org ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2001 στη Μπολόνια, στην Ιταλία, όπου και εδρεύει. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Ένωση, η οποία συντηρεί και παρουσιάζει κοιμητήρια ως σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς, εισάγοντας την έννοια του κοιμητηριακού τουρισμού. Η Ένωση περιλαμβάνει πάνω από 140 μέλη από 99 πόλεις σε 22 Ευρωπαϊκά κράτη.

Εν προκειμένω, ζητούμε να εγκρίνετε τη συμμετοχή του Κοιμητηρίου Κηφισιάς ως μέλους στην Ένωση Σημαντικών Κοιμητηρίων στην Ευρώπη (Association of Significant Cemeteries in Europe) και συνακόλουθα το ποσό των 275  ευρώ για την εγγραφή και τη συνδρομή του πρώτου έτους. Για τα επόμενα έτη η συνδρομή είναι 175 ευρώ».

Μετά τη σχετική εισήγηση, το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε κατά πλειοψηφία (με μοναδική αρνητική ψήφο αυτή του Ι. Καπάτσου) την ένταξη του Κοιμητηρίου Κηφισιάς στην Ένωση Σημαντικών Κοιμητηρίων στην Ευρώπη (Association of Significant Cemeteries in Europe, ASCE) καθώς και την δαπάνη - διάθεση πίστωσης ποσού 270 € από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017, για την εγγραφή και τη συνδρομή του πρώτου έτους. Για τα επόμενα έτη η συνδρομή είναι 175 € ανά έτος και θα εγκρίνεται με αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης