Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Κοινωνία>Νέα επέμβαση για τα κουνούπια στον Δήμο Κηφισιάς

Νέα επέμβαση για τα κουνούπια στον Δήμο Κηφισιάς

kounoupia amarysia copy copyΓια έβδομη φορά ο Δήμος Κηφισιάς πραγματοποιεί επεμβάσεις για τα κουνούπια, στο πλαίσιο του προγράμματος απεντόμωσης – καταπολέμησης τους, σε χώρους που έχει την ευθύνη τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Δ/νση Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής), αρμόδιο Υπουργείο στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον του Δήμου Κηφισιάς, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τα σημεία στα οποία έχει γίνει επέμβαση του αρμόδιου συνεργείου είναι σε φρεάτια οδών, σε πάρκα, πλατείες καθώς και σε αμπολές. Η δράση αυτή του Δήμου Κηφισιάς γίνεται προσθετικά με τις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδια για τους ψεκασμούς των ρεμάτων.

Οι επεμβάσεις με σκοπό την προνυμφοκτονία πραγματοποιούνται και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κηφισιάς ( Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη), κάθε 15 ημέρες.

Οι φωτογραφίες είναι από τις επεμβάσεις στο '"πάρκο Α. Παπανδρέου" και στο «πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» στη Νέα Ερυθραία, με τη χρήση εγκεκριμένων βιοκτόνων σκευάσματων (βιολογικών παραγόντων, προνυμφοκτόνων και ακμαιοκτόνων). Η εφαρμογή της προνυμφοκτονίας έγινε με υδατοδιασπώμενα δισκία, η δραστικότητα των οποίων δεν επηρεάζεται από τη βροχή.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης