Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Κοινωνία>Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε ο Δήμος Κηφισιάς

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε ο Δήμος Κηφισιάς

khfisiaaΣτην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της  Γυναίκας, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου. «H ομορφιά, η γλυκύτητα, η αρμονία είναι η ίδια η Γυναίκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κηφισιάς. Στη συνέχεια επισήμανε ότι δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών δεν έχουν εξαλειφθεί την ίδια ώρα που οι γυναίκες καλούνται να συνδυάσουν πολλαπλούς ρόλους όπως αυτούς  της μητέρας, της συζύγου, της γυναίκας, της εργαζόμενης.

Ευχαρίστησε την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που με πρωτοτυπία συνδύασαν το δυναμικό των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών, για την εκδήλωση τιμής για στις γυναίκες.  Αναφέρθηκε στις δύο εκθέσεις, που κοσμούσαν την αίθουσα, της φωτογραφίας των μελών των ΚΑΠΗ, αλλά και των κολάζ και ζωγραφικής των λιλιπούτειων φίλων μας από τους Παιδικούς Σταθμούς, τονίζοντας την έμπνευση και την δημιουργικότητα που τις διέκρινε.

«Oυσιαστική συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας», ήταν το μήνυμα στο οποίο εστίασε την ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος. Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής! Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εργάτριες στις βιοτεχνίες ενδυμάτων στη Νέα Υόρκη που πριν από 156 χρόνια έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν. Καλύτερα μεροκάματα, λιγότερες ώρες και πιο ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».

Ο Γιώργος Καραμέρος κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι  η ημέρα της γυναίκας είναι μέρα σκέψης και δράσης γιατί δεν είναι ούτε το φύλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους. Πρόσθεσε δε πως « Οι γυναίκες πρέπει να οικοδομήσουν αυτή την αντίληψη, αφού ως μητέρες είναι οι πρώτοι φορείς μηνυμάτων κουλτούρας, νοοτροπίας και κάθε αλλαγής».

«Οι γυναίκες γιορτάζουν κάθε μέρα. Ευχαριστώ τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης για τις ώρες που αφιέρωσαν προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους στις γυναίκες» τόνισε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Γιάννης Παντελεάκης.

Πλούσιο και ευρηματικό  ήταν το οπτικοακουστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης με βίντεο παρουσίασης γυναικών που σημάδεψαν τον κόσμο όπως  Edith Piaf, Coco Channel, Evita Peron, Μαρία Κάλλας, Nina Simone, Aretha Franklin, Μελίνα Μερκούρη, Dr Ana Aslan.

Ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, την οποία επιμεληθήκαν οι εκπαιδευτικοί των παιδικών σταθμών. Σε αυτή συμμετείχαν 60 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς και 40 μέλη των ΚΑΠΗ. Το παιδικό πνεύμα και ο  αυθορμητισμό των μικρών παιδιών έδενε αρμονικά με την ωριμότητα των μεγάλων παιδιών  στοιχεία που έδιναν ζωντάνια και παλμό στην παράσταση. Το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο και θαύμασε την δουλειά που γίνεται στις δομές του Δήμου. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν της  Ντέπης Σακελαρίου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης