Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Κοινωνία>Συνεργασία ΕΔΑ Αττικής με τον Δήμο Κηφισιάς για την ανάπτυξη και επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου

Συνεργασία ΕΔΑ Αττικής με τον Δήμο Κηφισιάς για την ανάπτυξη και επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου

fysikoΤις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ) επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. Εκεί ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ  Δ. Παπακώστα και τα στελέχη. Σ. Γρίβα (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) και Α. Τόσιο (Εμπορικός Διευθυντής) για τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας για το λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο Γιώργος Θωμάκος, εξέφρασε την επιθυμία του για άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και εγκατάσταση των απαραίτητων υποστηρικτών δομών.Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση Δήμος Κηφισιάς και ΕΔΑ στοχεύουν από κοινού στη διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλο και περισσότερες δημόσιες και οικιακές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Σήμερα, το δίκτυο φυσικού αερίου εκτείνεται σε 160 χιλιόμετρα και τροφοδοτεί πάνω από 7000 νοικοκυριά. Οι στόχοι, λοιπόν, είναι πρακτικά: η αύξηση των συνδέσεων στους κεντρικούς αγωγούς φυσικού αερίου στον υπάρχον δίκτυο, ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των νοικοκυριών που απολαμβάνουν τα οικονομικά και ενεργειακά οφέλη του φυσικού αερίου, και η επέκταση του δικτύου, ώστε να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε την περιβαλλοντική και οικονομική διάσταση των ωφελειών της χρήσης φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες του Δήμου, εκφράζοντας τη στήριξη της Τοπικής Αρχής στην ανάπτυξη των σχετιζόμενων υποδομών.

Με τη σειρά του ο Δ. Παπακώστας δεσμεύτηκε για την ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη διανομή φυσικού αερίου στο Δήμο Κηφισιάς, ώστε φορείς και καταναλωτές να απολαμβάνουν άμεσα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη του φυσικού αερίου

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης