Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Εκπαίδευση>Ξεκινούν τον Οκτώβριο οι ομιλίες στη Σχολή Γονέων

Ξεκινούν τον Οκτώβριο οι ομιλίες στη Σχολή Γονέων

sxoli goneon amarysia copy copy copyΣτις αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν οι ομιλίες στη Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς. Η πρώτη συνάντηση  με τους γονείς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 18:00, στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας  (Κ. Βάρναλη 58, Νέα Ερυθραία) με θέμα «Επιθετικότητα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αιτίες που την προκαλούν και τρόποι αντιμετώπισης» με την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Βοζάνη. Θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά όσων γονιών θέλουν να παρακολουθήσουν τη Σχολή και δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά μόνα τους σπίτι.

Η δεύτερη συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 18.00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (Χρ. Λαδά 18, Κηφισιά) με θέμα «Δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης EQ. Πώς να μεγαλώσετε ένα παιδί με υψηλό EQ» με την καθηγήτρια- συγγραφέα Βασιλική Πιτούλη. Υπεύθυνη για την Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς είναι η πρόεδρος της ΔΕΠ  Κατερίνα Καραλή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου τριμήνου:

Οκτώβριος

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 18:00 (ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας) : Αλεξάνδρα Βοζάνη, «Επιθετικότητα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αιτίες που την προκαλούν και τρόποι αντιμετώπισης».

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 18:00 (1ο Δημοτικό Κηφισιάς): Βασιλική Πιτούλη, «Δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης EQ. Πώς να μεγαλώσετε ένα παιδί με υψηλό EQ».

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 18:00 (ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας) : Βασιλική Πιτούλη, «Δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης EQ. Πώς να μεγαλώσετε ένα παιδί με υψηλό EQ».

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 18:00 (1ο Δημοτικό Κηφισιάς): Αλεξάνδρα Βοζάνη

«Υπερκινητικότητα – Διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ), τι είναι, αιτίες που την προκαλούν και τρόποι αντιμετώπισης».

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 18:00 (ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας): Τάσος Χατζής, Παιδίατρος – Εντατικολόγος «Δωρεά οργάνων».

Νοέμβριος

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:00 (ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας): Κατερίνα Καλλίτση, Ψυχολόγος, «Τι είναι η εφηβεία».

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 18:00 (1ο Δημοτικό Κηφισιάς): Θωμαή Καραλάζου, Ψυχολόγος

«Η τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί».

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 18:00 (1ο Δημοτικό Κηφισιάς): Κατερίνα Μαρκαντώνη, Ψυχοθεραπεύτρια «Υπάρχει τέλειος γονιός;».

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 18:00  (ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας): Θωμαή Καραλάζου, Ψυχολόγος

«Ελεύθερη συζήτηση. Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το παιδί και τον έφηβο».

Δεκέμβριος

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 18:00 (ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας): Κατερίνα Καλλίτση, Ψυχολόγος «Συναισθηματική κακοποίηση». (Τι είναι, επιπτώσεις στα παιδιά, στους εφήβους και πώς αντιμετωπίζεται).

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 18:00 (1ο Δημοτικό): Κατερίνα Μαρκαντώνη, ψυχοθεραπεύτρια, «Πως θα πραγματοποιήσουμε τα θέλω μας».

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 18:00 (ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας): Τάσος Χατζής, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, «Παιδικές λοιμώξεις, πρόληψη και αντιμετώπιση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου στο ΚΑΠΗ της Ν. Ερυθραίας θα υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργικής   απασχόλησης για τα παιδιά των γονιών που θέλουν να παρακολουθήσουν τη Σχολή Γονέων και δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά σπίτι.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης