Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Εκπαίδευση>Ένωση Γονέων Δήμου Κηφισιάς: «Παραβίαση στη διαδικασία παραχώρησης σχολικών χώρων»

Ένωση Γονέων Δήμου Κηφισιάς: «Παραβίαση στη διαδικασία παραχώρησης σχολικών χώρων»

sxoleia kifissias amarysiaΠαραβίαση στη διαδικασία παραχώρησης των σχολικών χώρων σε αθλητικούς συλλόγους καταγγέλλει με ανακοίνωση της  η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καλεί τους προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να παρέμβουν για την διακοπή κάθε δραστηριότητας στα συγκεκριμένα σχολεία μέχρι την σύγκλιση της επιτροπής και των αποφάσεων επί των αιτημάτων, καθώς επίσης και να αποδοθούν ευθύνες τόσο για την παραβίαση της διαδικασίας όσο και για την παραχώρηση των σχολικών χώρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς:

«Η διαδικασία παραχώρησης των σχολικών χώρων στο σύνολό τους, όπως είναι γνωστό, αποτελεί αντικείμενο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου ανάλογα με την βαθμίδα εκπαίδευσης.

Τα αιτήματα για την παραχώρηση των σχολείων από τους ενδιαφερόμενους απευθύνονται στους διευθυντές των σχολείων και εκείνοι υποβάλλουν το αίτημα στην αντίστοιχη σχολική επιτροπή μαζί με αρνητική ή θετική εισήγηση τόσο την δική τους όσο των Συλλόγων Διδασκόντων ή ευρύτερα του Σχολικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου

Κηφισιάς καταγγέλλει την παραβίαση της διαδικασίας παραχώρησης που αφορά τα σχολεία 2ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και 3ο Λύκειο Κηφισιάς, από αθλητικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα:

Α) Για το 2ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας δεν κατατέθηκε ποτέ αίτημα στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και ο αθλητικός σύλλογος ανακοίνωσε την έναρξη των δραστηριοτήτων του στο συγκεκριμένο σχολείο,

Β) Για το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς κατατέθηκε αίτημα στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για το οποίο αναβλήθηκε η συζήτηση δύο φορές αναμένοντας τους εκπροσώπους του συλλόγου να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους επί της αίτησης, παρ’ όλα αυτά αγνοώντας την επιτροπή ο αθλητικός σύλλογος ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στο εν λόγω σχολείο,

Γ) Για 3ο Λύκειο Κηφισιάς δεν κατατέθηκε ποτέ αίτημα στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και ο αθλητικός σύλλογος ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στο εν λόγω σχολείο.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ενημερώθηκε προσωπικά από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς, μόλις λάβαμε γνώση για το γεγονός και αποδέχθηκε ότι ο σύλλογος δεν έχει καμία θετική απόφαση για την παραχώρηση των σχολείων. Καλούμε τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να παρέμβουν για την διακοπή κάθε δραστηριότητας στα συγκεκριμένα σχολεία μέχρι την σύγκλιση της επιτροπής και των αποφάσεων επί των αιτημάτων, καθώς επίσης και να αποδοθούν ευθύνες τόσο για την παραβίαση της διαδικασίας όσο και για την παραχώρηση των σχολικών χώρων».

Ο πρόεδρος                                                                 Η  Γ. Γραμματέας

Αρβανιτίδης Βασίλης                                      Παπαλυμπέρη Κατερίνα

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης