Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Εκπαίδευση>«Καλύπτουμε το κόστος των ξενόγλωσσων βιβλίων Λυκείου»

«Καλύπτουμε το κόστος των ξενόγλωσσων βιβλίων Λυκείου»

vivlia amarysiaΗ Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς, θα καλύψει το κόστος των ξενόγλωσσων βιβλίων Λυκείου, μετά από παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς τονίζει:

 «Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς στη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου, τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα την κάλυψη του κόστους αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων του Λυκείου.

Τα ξενόγλωσσα βιβλία του Λυκείου δεν καλύπτονται από το Υπουργείο Παιδείας με την αιτιολόγηση ότι το Λύκειο δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση. Σε σχετικό αίτημα άλλης Δημοτικής αρχής να συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν προκύπτει η ανάγκη για συνάντηση, αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά το Υπουργείο και παρέπεμψε μάλιστα τον Δήμο να απευθυνθεί στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση!

Η αρμοδιότητα, όμως, και η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κράτους. Καμία δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρέπει να ενταφιάσει καθετί αναγκαίο! Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας να μην μας κάνουν να παραιτηθούμε από το να διεκδικήσουμε από το κράτος να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά τα βιβλία διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο να αναλάβει την υποχρέωσή του για την δωρεάν διανομή συγγραμμάτων διδασκαλίας ξένων γλωσσών στα σχολεία.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες κάθε οικογένειας».

Ο πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας

Αρβανιτίδης Βασίλης                          Παπαλυμπέρη Κατερίνα

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης