Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Εκπαίδευση>Εφηβεία και τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί στο επίκεντρο της Σχολής Γονέων

Εφηβεία και τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί στο επίκεντρο της Σχολής Γονέων

sxoli goneon amarysia copy copy copy copy copyΤο «χτίσιμο» ενός κώδικα αποτελεσματικής επικοινωνίας με τα παιδιά  ήταν το βασικό ερώτημα που τέθηκε στη συζήτηση με τους γονείς την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στη Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς, με αφορμή την ομιλία της ψυχολόγου Θωμαής Καραλάζου, με θέμα «Η τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί».

Η Θωμαής Καραλάζου στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε: «Η επικοινωνία με το παιδί είναι τέχνη γιατί η ίδια η διαδικασία της επικοινωνίας είναι περίπλοκη και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς» και πρόσθεσε «όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν  υπεύθυνα, ανεξάρτητα, συνεργάσιμα, δημιουργικά, συναισθηματικά ισορροπημένα άτομα και κατά  ένα μεγάλο μέρος όλα αυτά τα  επιτυγχάνουμε με την δημιουργική επικοινωνία».

Ενδιαφέρουσα  ήταν και η ομιλία της ψυχολόγου Κατερίνας Καλλίτση με θέμα «Τι είναι εφηβεία» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των ομιλιών στη Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς.

Η Κατερίνα  Καλλίτση  αναφέρθηκε στην ψυχο-συναισθηματική υγεία στην Εφηβεία τονίζοντας μεταξύ άλλων «…Τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από την προσωπικότητα, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση τόσο των παιδιών όσο και των μελών της οικογένειας. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι διατροφικές διαταραχές, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι εθισμοί (κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγος), οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη. Αν δηλαδή η οικογένειά του παρουσιάζει σοβαρά ψυχο-κοινωνικές ελλείμματα, το έφηβο άτομο ενδέχεται να παρουσιάσει εμπλοκή σε επικίνδυνες δραστηριότητες, διάχυση της ταυτότητας του, δηλαδή έλλειψη αίσθησης σταθερού εαυτού, και σύγχυση. Με την συμμετοχή και βοήθεια της οικογένειας και ειδικών όμως, τα προβλήματα μπορούν να προληφθούν και εξαλειφθούν. Αυτό θα βοηθήσει τον έφηβο να έχει επαρκείς διαπροσωπικές σχέσεις στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του και να οδηγηθεί σε μία ικανοποιητική και ευτυχισμένη ενήλικη ζωή…».

Οι επόμενες ομιλίες στη Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς  για το Νοέμβριο είναι:

Δευτέρα 20/11/2017 και ώρα 18.00

1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (Χρ. Λαδά 18, Κηφισιά)

«Υπάρχει τέλειος γονιός;» Κατερίνα Μαρκαντώνη- Ψυχοθεραπεύτρια

Δευτέρα 27/11/2017 και ώρα 18.00

ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας Κώστα Βάρναλη 58

«Ελεύθερη συζήτηση. Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το παιδί και τον έφηβο». Θωμαή Καραλάζου- Ψυχολόγος

Υπεύθυνη για τη Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς είναι η Πρόεδρος της ΔΕΠ  Κατερίνα Καραλή.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης