Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Εκπαίδευση>Ενδιαφέρουσα η 1η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων

Ενδιαφέρουσα η 1η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων

akadimia goneon amarysiaΤην Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα: Μαθησιακές δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής.

Τα θέμα ανέπτυξαν με ένα πολύ άμεσο και κατανοητό τρόπο οι δυο προσκεκλημένοι ομιλητές- επιστημονικοί συνεργάτες της (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»: η κα   Αλεξάνδρα Γεωργουλή,  Λογοπεδικός- Ειδ. Παιδαγωγός, και ο κος Μάνος Τσαλαμανιός, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Τμήμα Ψυχιατρικής Παίδων – Εφήβων, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας.

 Οι δύο ομιλητές προσπάθησαν να μεταφέρουν στους συμμετέχοντες τόσο τις προκλήσεις όσο και το συναισθηματικό κλίμα το οποίο βιώνουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και  στάθηκαν στον προστατευτικό ρόλο που μπορεί να έχει η οικογένεια στο να βοηθήσει τα παιδιά με αυτές τις δυσκολίες να διαχειριστούν τις απαιτήσεις της καθημερινότητας τους.

Στην συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς -ΟΚΑΝΑ,  και την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού».

Υπεύθυνη του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στο Δήμο Κηφισιάς είναι η  Σωτηρία Μακαρώνη Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο  Πολιτιστικό Κέντρο Της Νέας Ερυθραίας «ΒΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑ», (Λουκή Ακρίτα 4 – Ν. Ερυθραία). Για περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής:  τηλ 210-8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:   e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00

 

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης