Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Εκπαίδευση>«Επικίνδυνη η λειτουργία του λεβητοστασίου»

«Επικίνδυνη η λειτουργία του λεβητοστασίου»

gymnasio n erythaiasΜε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας καλεί τον Δήμο Κηφισιάς να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει στο σχολείο με το λεβητοστάσιο. Στην ανακοίνωση ο σύλλογος τονίζει ότι είναι επικίνδυνο να λειτουργήσει χωρίς να προηγηθούν συγκεκριμένες εργασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας:

«Να παγώσουμε ή να καούμε ;

Να οριστεί επιτέλους από το δήμο τεχνικός υπεύθυνος για τη λειτουργία των λεβητοστασίων!

Σε επίσκεψη του συντηρητή καυστήρα στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας στις 24/11/2017 προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της θέρμανσης διαπιστώθηκε ότι :

"Χρειάζεται άμεσα λόγω σοβαρής επικινδυνότητας: α) αντικατάσταση παροχής γραμμής πετρελαίου από τη δεξαμενή πετρελαίου προς τον καυστήρα, λόγω διαρροής αυτού στο χώρο του λεβητοστασίου β) τοποθέτηση αυτόματων πυροσβεστήρων οροφής 12 κιλών"

Ως εκ τούτου είναι επικίνδυνο να μπει μπροστά η θέρμανση χωρίς να προηγηθούν αυτές οι εργασίες.

Φτάσαμε λοιπόν στο τραγελαφικό σημείο 2 ημέρες πριν την επίσημη έλευση του χειμώνα η Σχολική κοινότητα να είναι μπροστά στο δίλημμα:

Να γίνεται μάθημα με κουβερτούλες, τα παιδιά να γράφουν διαγωνίσματα με παγωμένα χέρια και να αυξηθούν οι απουσίες παιδιών και εκπαιδευτικών από κρυολογήματα, ή να ρισκάρουμε «παίζοντας με τη φωτιά».

Θεωρούμε ότι η αιτία αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από τη μεριά του Δήμου η πολύ σοβαρή τεχνική υπόθεση της συντήρησης και επίβλεψης της ασφαλούς λειτουργίας των λεβητοστασίων των σχολείων έχει αφεθεί στην τύχη της. Είναι απόλυτος παραλογισμός η καλή λειτουργία των λεβητοστασίων να εξαρτάται από τις τυχόν «εγκυκλοπαιδικές γνώσεις» των διευθυντών και διευθυντριών των σχολικών μονάδων. Οι δ/ντές και δ/ντριες έχουν καθημερινά να επιλύσουν δεκάδες γραφειοκρατικά, οργανωτικά, παιδαγωγικά προβλήματα και είναι εκτός των αρμοδιοτήτων τους και σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου η διαρκής ενασχόλησή τους με μηχανολογικά θέματα.

Απαιτούμε από το δήμο ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ και περαιτέρω να αναλάβει την ευθύνη των κτιρίων του.

Ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η προληπτική συντήρηση, η επιτήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των λεβητοστασίων και γενικότερα των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολικών κτιρίων θα είναι προς όφελος των παιδιών, των εκπαιδευτικών, του περιβάλλοντος, αλλά και μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο».

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                       Η γραμματέας

Ευαγγελία Σωτηροπούλου                         Βίκυ Παπαχρήστου

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης