Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Εκπαίδευση>Εξόρμηση για τους μαθητές της Λέσχης Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου και 2oυ Λυκείου Κηφισιάς

Εξόρμηση για τους μαθητές της Λέσχης Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου και 2oυ Λυκείου Κηφισιάς

Lesxh FwtografiasΤα υπέροχα τοπία της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας είχαν την δυνατότητα να φωτογραφήσουν οι μαθητές της Λέσχης φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς μαζί με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κηφισιάς κατά την διάρκεια πολυήμερης εξόρμησης. Τους μαθητές συνόδευσαν γονείς και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του προγράμματος Παύλος Ζαμενόπουλος.

Σε κείμενο τους οι μαθητές αναφέρουν: «Σάββατο του Λαζάρου  οι μαθητές της Λέσχης Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς μαζί με μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κηφισιάς μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας, ξεκινήσαμε για μια ακόμη πολυήμερη εξόρμηση. Αυτή τη φορά για την Δυτική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Παρέα μας οι γονείς μας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Προγράμματος  κ. Ζαμενόπουλος  Παύλος.

Η περιπλάνησή μας ξεκίνησε φωτογραφίζοντας τα Μετέωρα.  Για δύο ημέρες έχοντας έδρα την πόλη της Καστοριάς περπατήσαμε στις Πρέσπες, τον Άγιο Γερμανό, τους ακριτικούς Ψαράδες και τον Άγιο Αχίλλειο. Διαβήκαμε τα στενοσόκακα στο πανέμορφο Ντολτσό και ανάψαμε το κεράκι μας στην Παναγιά την Μαυριώτισσα.

Όταν πήραμε το δρόμο για την επιστροφή,επισκεφτήκαμε τις καλύβες του προϊστορικού λιμναίου οικισμού του Δισπηλιού. Φωτογραφήσαμε από τα πλακόστρωτα σοκάκια του, το γραφικό Νυμφαίο, που μας οδήγησαν στον Αρκτούρο και τις αρκούδες. Μας μάγεψε το Βαρόσι  και «βραχήκαμε» από τους καταρράκτες της Έδεσσας.

Την τελευταία βραδιά μας φιλοξένησε η παραλία Λιτοχώρου, για να μας ελευθερώσει την ημέρα της επιστροφής ημαγευτική θέα από το ενετικό Κάστρο του Πλαταμώνα με όλοτο Θερμαϊκό στα πόδια μας. Σκαρφαλώσαμε στην πλαγιά του Ολύμπου στον Παλιό Παντελεήμονα.Μετά από ξεκούραση κάτω από τα γέρικα πλατάνια της πλατείαςκαι την ευλογία της Αγίας Παρασκευής στο εκκλησάκι των Τεμπών,  επιστρέψαμε στη Κηφισιά με την γλυκιά θλίψη του ότι κάτι ωραίο τελείωσε.

Το φυσικό κάλλος και ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής μας γέμισαν με επιθυμία για περιπέτεια και οι εναλλαγές των τοπίων με ενθουσιασμό και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.Το φωτογραφικό υλικό της εμπειρίας μας αυτής, θα σας το παρουσιάσουμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2018, στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς».

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης