Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτική>«Πράσινο» για το come back της «Αλάσκα»

«Πράσινο» για το come back της «Αλάσκα»

alaska 1 copyΗ έγκριση των χρήσεων και των όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση της «Αλάσκα» στο Κεφαλάρι με μειωμένο μίσθωμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στην πρόσφατη συνεδρίαση του την Τετάρτη 30 Αυγούστου. Το ιστορικό κτήριο για περίπου 15 χρόνια παραμένει «στοιχειωμένο» χωρίς να θυμίζει τίποτα από τις παλιές καλές ημέρες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε η «Αλάσκα» να έχει χρήση αναψυκτηρίου- εστιατορίου. Από την  μειοψηφία του συμβουλίου για ακόμα μία φορά ακούστηκε η άποψη ότι η «Αλάσκα» θα πρέπει να γίνει χώρος πολιτισμού όπως για παράδειγμα  βιβλιοθήκη.

Όσον αφορά στο ύψος του μισθώματος η αρχική του τιμή ορίστηκε στα 1300 ευρώ το μήνα. Το ποσό θεωρήθηκε χαμηλό από ορισμένους συμβούλους, όμως η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς επισήμανε ότι  ένα τέτοιο ποσό θα ήταν πιο ελκυστικό για τους επιχειρηματίες. Άλλωστε σύμφωνα με εκτιμήσεις για να «ξαναζήσει» η «Αλάσκα» ένας επιχειρηματίας θα πρέπει δαπανήσει ποσό που θα φτάνει ή ακόμα και θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Τέλος ο  χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου ορίστηκε στα 16 χρόνια.

(Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ)

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης