Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτισμός>Βραδιά γαλλικής μουσικής από τους Τροβαδούρους Κηφισιάς

Βραδιά γαλλικής μουσικής από τους Τροβαδούρους Κηφισιάς

trovadouroi amarysia copy copy copy copy copy copyΈνα βράδυ γεμάτο Γαλλικά τραγούδια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τροβαδούροι και οι Αιγυπτιώτες Κηφισιάς στην αίθουσα του Δημαρχείου. Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία όμορφη φθινοπωρινή βραδιά γεμάτη μουσική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των τροβαδούρων:

«Σε μία κατάμεστη αίθουσα με ένα ακροατήριο που διέθετε γνώση της Γαλλικής κουλτούρας και της γλυκιάς αίσθησης που αφήνουν τα γαλλικά τραγούδια, γνωστά από τα νεανικά μας χρόνια, τις γαλλικές ταινίες, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, περάσαμε έναν υπέροχο φθινοπωρικό βραδινό στην απλή αλλά φιλόξενη πολιτιστική αίθουσα του Δημαρχείου μας.

Ωραία δροσερά λουλούδια πάνω σε ένα λευκό ποδήλατο παρέπεμπαν στην δροσερή  καταπράσινη και φιλόξενη γαλλική εξοχή με το bonjour, bonsoir Paris στην οθόνη να καλωσορίζει τους φίλους μας ακροατές και την μεγάλη πανέμορφη αφίσα με τον Πύργο του Άιφελ να δεσπόζει στο Παρίσι την πόλη του φωτός.

Πλήρης η ψυχική ανάταση και ικανοποίηση, απόλυτα επιτυχής η διακόσμηση που επιμελήθηκαν οι ευγενικές και πρόθυμες κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου των Τροβαδούρων Κηφισιάς.

Πλούσιες οι εντυπώσεις των θεατών, ακροατών, και η αισιοδοξία κυριάρχησε.

Αυτή την βραδιά που συναντήθηκαν οι Τροβαδούροι με τους Αιγυπτιώτες σ' αυτή την αξέχαστη πολιτιστική εκδήλωση, έκδηλη ήταν στην ατμόσφαιρα η στενή συνεργασία των Τροβαδούρων, ενός πολιτιστικού συλλόγου με την πολυετή του προσφορά και των Αιγυπτιωτών της Κηφισιάς που φέρουν στον νου και την καρδιά τους μεγάλα αποθέματα ανθρωπιάς και πολιτισμού από άλλες πατρίδες της διασποράς. Γιατί οι Έλληνες πάντοτε εκτός από την βιοτική τους μέριμνα, καλλιεργούν τα γράμματα, τις τέχνες και θεραπεύουν τις Μούσες, για να έχουν έτσι μια μεγαλύτερη πληρόττητα στη ζωή τους.

Μεστός ο λόγος του εξαίρετου φιλόλογου κ. Γιώργου Οικονομίδη, κατά την διάρκεια του νοερού αυτού ταξιδιού στις συνοικίες του Παρισιού, τον Μονπαρνάς, την Μονμάρτη, τις εκκλησίες, τα διάσημα καφέ με τους διανοητές θαμώνες τους, τις φιλοσοφικές σκέψεις, τον ρομαντισμό, την πνευματικότητα και την ανθρωπιά.

Κείμενα βγαλμένα από την παιδεία του και την μόρφωσή του, εδίδαξε εκείνο το βράδυ, ενθουσίασε και συγκίνησε.

Εξαιρετικοί οι μελωδιστές Τάκης Σφακιανόπουλος και Κώστας Πολίτης, με ωραιότατη σωστή γαλλική προφορά, σωστές νότες, ένωσαν αρμονικά την μελωδία, με τον πεζό λόγο και το θέαμα, σε ένα αξέχαστο σύνολο, που επικράτησε ο Ελληνικός ενθουσιασμός με την γαλλική κουλτούρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάντυ Πατρινού Ντελ Τόρο, ο ρόεδρος του Πολιτιστικού του Δήμου μας Αχιλλέας Κουρέπης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Καλός και Πάνος Ραφτόπουλος, πρώην Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και ένα μεγάλο πλήθος από διανοούμενους και φίλους των Τροβαδούρων Κηφισιάς» .

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης