Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτισμός>Αφιέρωμα στον Νίκο και Ανδρέα Χατζηαποστόλου

Αφιέρωμα στον Νίκο και Ανδρέα Χατζηαποστόλου

afieroma xatziapostolouΤην Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 19:30 στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Νίκο και Ανδρέα Χατζηαποστόλου με την υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο. Συμμετέχει ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός.

Η ελληνική οπερέτα στηρίζεται σε δύο πυλώνες, τον Νίκο Χατζηαποστόλου και τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη.

Στο «Αφιέρωμα στον Νίκο και τον Ανδρέα Χατζηαποστόλου» θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Χατζηαποστόλου από δημοφιλείς οπερέτες του όπως  «Οι Απάχηδες των Αθηνών», «Η πρώτη αγάπη», «Οι ερωτευμένοι», «Η γυναίκα του δρόμου», αλλά και αυτοτελείς συνθέσεις του όπως «Ο Αγωγιάτης» και καντάδες όπως «Μια μαργαρίτα έκοψα».

Ο Ανδρέας Χατζηαποστόλου γιος του αξέχαστου και πολύ σημαντικού Έλληνα μουσουργού, έχει γράψει 550 τραγούδια ελαφράς μουσικής καθώς και μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο εκ των οποίων περίπου 480 έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκους και έχει βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού. Μεγάλες επιτυχίες του: «θα το πιεις ένα ποτήρι» (Από την κινηματογραφική ταινία Ο Άσωτος),«Εγώ θα κόψω το κρασί», «Τι φταίω», «Δώσε μου φτερά» (Φεστιβάλ παγκόσμιου ελαφρού τραγουδιού στο Τόκιο), «Χάθηκαν οι όμορφες μέρες» (1ο Παγκόσμιο Βραβείο Ελαφρού τραγουδιού Μάλτας (1971) κ.ά.

Ελάχιστος φόρος τιμής θα είναι η διοργάνωση και η παρουσίαση αυτού του αφιερώματος στο έργο του Νίκου και Ανδρέα Χατζηαποστόλου που σήμερα σε ηλικία 88 ετών εξακολουθεί να γράφει μουσική και τραγούδια. 

Η ανάγκη και ο σκοπός διατήρησης του έξοχου μουσικοθεατρικού είδους - της οπερέτας- είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί την Μάρα Θρασυβουλίδου και τον Γιώργο Νιάρχο σε μια διαρκή προσπάθεια αναβίωσης των έργων που ανήκουν σε αυτό το είδος. Στo πλαίσιo αυτού του καλλιτεχνικού στόχου εγκαινίασαν τη Νέα Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την οπερέτα «Οι Απάχηδες των Αθηνών» και πραγματοποίησαν μεγάλη περιοδεία με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε όλη την Ελλάδα, εγκαινίασαν επίσης το ανακαινισθέν ιστορικό θέατρο «Απόλλων» στη Σύρο που ήταν το πρώτο Λυρικό θέατρο της Ελλάδος με την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός», έκαναν πολλές συναυλίες σε φεστιβάλ, στο Ηρώδειο, στο ∆ιεθνές φεστιβάλ Ναυπλίου, Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα, σε φεστιβάλ σε όλη Ελλάδα και συναυλίες στο εξωτερικό όπως στη Βιέννη, την όπερα της Αλεξάνδρειας με τιμητικές διακρίσεις και με επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον έχουν κάνει δύο μεγάλες παραγωγές για τις δύο πιο σημαντικές οπερέτες, τον «Βαφτιστικό» και τους «Απάχηδες των Αθηνών», επαγγελματικού επιπέδου Λυρικής Σκηνής με την υποστήριξη χορηγών.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης