Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτισμός>Εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη στο Δημαρχείο

Εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη στο Δημαρχείο

kazantzakisΜε αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του, η φετινή χρονιά έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη.

Στο πλαίσιο του αφιερωματικού αυτού έτους το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα Γκατσοπούλου του Δημαρχείου Κηφισιάς ( Διονύσου και Μυρσίνης 2 Κηφισιά ) την προβολή του ντοκιμαντέρ «33.333: Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη» σε σκηνοθεσία του Μένιου Καραγιάννη.

Ο Νίκος Καζαντζάκης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μορφές όχι μόνο της νεοελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η σημαντική και πολύπλευρη προσφορά του στην ελληνική λογοτεχνία και όχι μόνο, τον καταξίωσαν ως οικουμενικό πλέον συγγραφέα με ένα πολύ πλούσιο και ποικίλο έργο.
Το ντοκιμαντέρ «33.333: Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη» του Μένιου Καραγιάννη συστήνει ένα άγνωστο στους πολλούς έργο και φωτίζει άγνωστες πτυχές μιας βασανισμένης προσωπικότητας. Πανεπιστημιακοί, φιλόλογοι, ψυχαναλυτές και μεταφραστές φωτίζουν ο καθένας και μια διαφορετική πλευρά του πολυεπίπεδου λογοτεχνικού άθλου, χωρίς να εκλείπει εντελώς και η αυστηρή κριτική απέναντί του . Η ταινία, με επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2016, απέσπασε ιδιαίτερα θερμές αντιδράσεις κοινού και κριτικών.

Σκηνοθεσία: Μένιος Καραγιάννης
Σενάριο-φωτογραφία-παραγωγή: Μένιος Καραγιάννης
Μοντάζ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Μουσική: Γιώργος Κατσάνος
Διάρκεια: 90

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης