Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτισμός>Χριστουγεννιάτικη συναυλία του συλλόγου «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς»

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του συλλόγου «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς»

filoi orxistrasΤην Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 11.00  ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς» θα πραγματοποιήσει εορταστικό μουσικό  πρόγραμμα στο Αθηνά Παλλάς στο Κεφαλάρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου: «ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό μουσικό  πρόγραμμα , στο χώρο που ευγενώς μας παραχωρείται και μας φιλοξενεί και φέτος, το Αθηνά Παλλάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση στο Κεφαλάρι.

Ένα πρόγραμμα, μελετημένο ειδικά για την 11η Χριστουγεννιάτικη συναυλία μας, με την ορχήστρα εγχόρδων μας που απαρτίζεται  από ένδεκα μουσικούς, ενώ συμμετέχει ως σολίστ ο ταλαντούχος νέος βιολονίστας  Γεώργιος Μπάνος.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας εμφανίζεται επίσης η καταξιωμένη σοπράνο Τζίνα Πούλου. Μια ιδιαίτερη στιγμή του προγράμματος είναι το κοντσέρτο σε λα ελάσσονα του J.S. Bach για  βιολί και ορχήστρα εγχόρδων.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο του Γερμανού συνθέτη. Όπως προαναφέρθηκε, σολίστ θα είναι ο νεαρός  Γεώργιος Μπάνος, το ταλέντο του οποίου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το καλοκαίρι στη συναυλία που έδωσε στην Κηφισιά η ορχήστρα Young Masters Ensemble από τη Βιέννη. 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης μία απλή, ευχάριστη στο άκουσμα σύνθεση που παλαιότερα οι κριτικοί απέδιδαν στον Leopold Mozart, πατέρα του W.A. Mozart ενώ σήμερα πιστεύουμε πως πρόκειται για έργο του Edmund Angerer, Αυστριακού μοναχού. Είναι η περίφημη Συμφωνία των Παιχνιδιών, μια συμφωνία που ακούγεται με ενδιαφέρον και από τα παιδιά. Το Concerto Grosso  αρ.8 «γραμμένο για τη Νύχτα των Χριστουγέννων» του A. Corelli, θα ακούσουμε και αυτό στο πρώτο μέρος της συναυλίας. 

Το ελληνικό έργο της Συναυλίας είναι η σύνθεση με τίτλο «Δίπτυχο» του 1998 για ορχήστρα εγχόρδων, του αξιολογότατου Κύπριου Συνθέτη Φάνου Δυμιώτη (1965-2007) γνωστότερου για το έργο του περισσότερο στην Αγγλία και στην Αμερική παρά στην πατρίδα μας.

Στο δεύτερο μέρος το πρόγραμμα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, και τραγούδια σχετιζόμενα με τα Χριστούγεννα που θα τραγουδήσει η γνωστή σοπράνο Τζίνα Πούλου, η οποία θα ερμηνεύσει δημοφιλή κλασικά κομμάτια όπως το «Αve Μaria» των Bach/Gounod, το «How beautiful are the feet of tree» από τον «Μεσσία» του Χέντελ, το περίφημο  Après un rêve του Fauré, το γνωστό «Lascia ch' io pianga» από τον Rinaldo του Χέντελ και τέλος το φανταστικό «Youkali»  του Kurt Weill.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι ενορχηστρώσεις σε αρκετά από τα τραγούδια που θα ακούσουμε έχουν γίνει ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία από μέλη της ορχήστρας μας. Ας συναντηθούμε λοιπόν ξανά, όλοι μαζί, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 στο Παλλάς Αθηνά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση με προεόρτια διάθεση, για να απολαύσουμε την 11η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς».


​Ο πρόεδρος του Συλλόγου

Φρατζέσκο Βιανέλλο

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης