Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτισμός>Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς

synaulia amarysiaΤην Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η ετήσια καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής & Παιδικής Χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου κ. Θανάση Αρβανίτη.

Οι δύο χορωδίες, χάρισαν τους πολίτες  αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κι όχι μόνο, στο μυστηριακό περιβάλλον του Ναού, ο οποίος είχε γεμίσει από νωρίς από κόσμο.

Η Μικτή Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1992 υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη. Είναι μία τετράφωνη χορωδία ενηλίκων με ρεπερτόριο από έργα προκλασσικής, κλασσικής, σύγχρονης και μοντέρνας μουσικής, Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Έχει συμπράξει με μεγάλες Ελληνικές Ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Μεγάλη Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ), μικρότερα μουσικά σύνολα και πλήθος διακεκριμένων τραγουδιστών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Νένα Βενετσάνου, Μανώλης Μητσιάς, Μανώλης Λιδάκης, Μαρία Σουλτάτου, Γιάννης Κούτρας και με τη σοπράνο Τζένη Δρυβάλα. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Θέατρο Λυκαβηττού, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε πολλούς άλλους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ιταλία) και έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και ηχογραφήσεις.
Από τον Ιανουάριο 2004 μέχρι και σήμερα τη χορωδία διευθύνει ο Θανάσης Αρβανίτης.

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς  ιδρύθηκε το 2012.  Διανύοντας τον έκτο χρόνο της λειτουργίας της, με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη, έχει συγκεντρώσει τα θετικότερα σχόλια με την επιτυχημένη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις  και Φεστιβάλ του Δήμου.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της συναυλίας ευχαριστώντας τα μέλη των δύο χορωδιών, καθώς και τον μαέστρο Θανάση Αρβανίτη για την μουσική προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στα μουσικά δρώμενα του Δήμου .

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης