Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτισμός>Έτος Δημητρίου Βικέλα

Έτος Δημητρίου Βικέλα

etos vikelasΤο 2018 συμπληρώνονται 110 χρόνια  από το θάνατο του πρώτου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα και έτσι το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο φέρει και το όνομα του λόγιου, ποιητή και πεζογράφου με την ευρύτατη πολυσχιδή και κοινωνική δράση στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα, κηρύσσει το νέο έτος ως «Έτος Δημητρίου Βικέλα».

Ο Δήμος Κηφισιάς στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο εμπνευσμένος μεγάλος Έλληνας, συνετέλεσε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε διεθνές επίπεδο, ο οποίος παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της τότε Ελλάδος, κατόρθωσε να εγγυηθεί για την καλή διεξαγωγή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα και ενσάρκωσε την Ολυμπιακή ιδέα.

Ο Δημήτριος Βικέλας (1835-1908) άφησε την τελευταία του πνοή το 1908 στην πόλη μας όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, στην Βίλα Πρωτοπαπαδάκη.

Το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασής του αποφάσισε τρέχον έτος 2018 να ονομασθεί Έτος Δημητρίου Βικέλα, αποτελώντας καμπάνια του Νομικού Προσώπου ώστε αφενός  να γίνει γνωστή η πολύτιμη δράση του σπουδαίου Έλληνα μέσω των αθλητικών εκδηλώσεων του Νομικού Προσώπου, αφετέρου δε με αυτόν τον τρόπο, να προβληθούν οι σκοποί του καθώς και οι δράσεις του, δηλαδή τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούνται στον διευρυμένο Δήμο Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και απευθύνονται προς όλους τους δημότες, ενήλικες και παιδιά. 

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης