Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτισμός>«Συστήθηκε» στους πολίτες ο νέος φορέας «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς»

«Συστήθηκε» στους πολίτες ο νέος φορέας «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς»

filoi toy kentrou politismouΤην Πέμπτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο η πρώτη παρουσίαση του αφιλοκερδούς φορέα «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς». Την παρουσίαση έκαναν τα ιδρυτικά μέλη του φορέα Ε. Κούτση, Α. Κουρέπης, Λ. Ρακιτζής, Α. Καρράς, Α. Αλιπράντης, Ι. Λάκατζης και Μ. Μάστρακας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των «Φίλων του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς» ο φορέας  αποσκοπεί στην πραγματοποίηση ενός ονείρου των δημοτών, να κατασκευασθεί ένα κτιριακό συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων για πολιτιστικές και  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 
Μετά το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του  ήρωα πιλότου  Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος  Γιώργος Θωμάκος απεύθυνε χαιρετισμό και προέβη σε επισημάνσεις για τα συνολικώς απαιτούμενα έργα στο Δήμο.

Παράλληλα δήλωσε τη θερμή του στήριξη προς το νέο φορέα καθότι αποτελεί τη μοναδική οδό προς επίτευξη ενός τέτοιου σκοπού. Εξήγησε ότι ο νέος νόμος ανάθεσης έργων καθιστά τις διαδικασίες των διαγωνισμών εξαιρετικά πολύπλοκες, και ως εκ τούτου μόνο μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να είναι πλέον ευκολότερη η προσπάθεια.

Στην ανακοίνωσή τους οι «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς» μεταξύ άλλων τόνισαν: «… Πραγματοποιήθηκε συνοπτική παρουσίαση από τα ιδρυτικά μέλη των μέχρι τώρα ενεργειών. Ζητήθηκε όπως την προσπάθεια αυτή στηρίξουν ενεργά τόσο οι φορείς του Δήμου, όσο και οι απλοί πολίτες με την εγγραφή τους ως μελών.

Η στήριξη μπορεί να γίνει και με κάθε πρόσφορο τρόπο και με τυχόν σημαντικές γνωριμίες πιθανών χορηγών ή δωρητών. Στη συνέχεια υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και επισημάνσεις επί του θέματος και η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή και την προτροπή να συνεχισθεί αυτή η τιτάνια προσπάθεια παρά τις προφανείς δυσκολίες που όλοι βιώνουμε».
Εκτός του Δημάρχου, παρέστησαν οι Δημ. Σύμβουλοι Π. Παπανικολόπουλος & Π. Αστερίου, η Κοιν. Σύμβουλος Ε. Δραγώνα, οι πρόεδροι Συλλόγων Τ. Σιδηροπούλου, Δ. Κεκάτος, Ο. Μπισκίνη, Φ. Βιανέλο, Β. Τσαλαβούτα, Α. Παντελίδου και Μ. Πετούση, οι κυρίες Λ. Παπαδημητρίου, Ε. Βαλάτα-Τσιάμα, Χ. Λακατή, η σκηνοθέτιδα Κ. Αυγουστάτου, Ν. Μητσοπούλου από τη θεατρική ομάδα «Ανάδραση» και Α. Ποθητού από το «Λαϊκό θέατρο» της Ν. Ερυθραίας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και  πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης