Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Τοπικές Δράσεις>Επιτυχημένη η 1η εθελοντική αναδάσωση

Επιτυχημένη η 1η εθελοντική αναδάσωση

anadasosi kifissia amarysiaΜεγάλη ήταν η ανταπόκριση μαθητών, πολιτών, φορέων αλλά και κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, στην εθελοντική αναδάσωση «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα» του Δήμου Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στη διασταύρωση Χειμάρας και Θανοπούλου στην Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε πως είναι η πρώτη μεγάλη δεντροφύτευση που πραγματοποιεί ο Δήμος μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης  στις παρυφές της Πεντέλης ώστε να ξαναζωντανέψει το περιαστικό δάσος, το οποίο είχε καεί στις πυρκαγιές του  2008. Η συγκεκριμένη δασική έκταση, η οποία είχε μπαζωθεί στο παρελθόν, ακολούθως κηρύχθηκε αναδασωτέα. Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, την Πολιτική Προστασία και την Δημοτική Αστυνομία που εργάστηκαν για την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

Στην δενδροφύτευση κινητοποιήθηκε η νεολαία του Δήμου καθώς συμμετείχαν μαθητές του Λυκείου Νέας Ερυθραίας με τις καθηγήτριες τους Κων/να Κοκκίνη και Μαρία Κούτα, μαθητές του 1ου  Γυμνασίου Κηφισιάς και του 7ου  Δημοτικού Κηφισιάς,  φυτεύοντας 500 δέντρα (μεγάλα πεύκα, κουτσουπιές και κυπαρίσσια) όπως είχε προγραμματιστεί.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρόζυ Χαριτοπούλου, Γιώργος Κομιανός, Ζέτη Κσιμάτη, Παντελής Παπανικολόπουλος, Γιώργος Σκορδίλης και  ο δασονόμος Αγίου Στεφάνου  Κωνσταντίνος Μούγιος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης