Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Τοπικές Δράσεις>Δράση καθαρισμού του Κηφισού από τον Δήμο Κηφισιάς και τον ΣΠΑΠ

Δράση καθαρισμού του Κηφισού από τον Δήμο Κηφισιάς και τον ΣΠΑΠ

kifisos amarysiaΟ Δήμος Κηφισιάς προγραμματίζει μετά από χρόνια, δράση καθαρισμού του ποταμού Κηφισού την Κυριακή 18 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Κηφισού αποτελεί κύρια προτεραιότητα του Δήμου Κηφισιάς. Ο Δήμος προσπαθεί με δράσεις και συνεργασίες να κρατήσει ζωντανό για πάντα το τελευταίο ποτάμι της Αττικής.
Ως σημείο στάθμευσης του καθαρισμού έχει οριστεί το τέρμα της οδού Ερμιόνης στην Νέα Κηφισιά. Η διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν οι ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση είναι: Πλατεία Νέας Κηφισιάς, Ελαιών (κάτω από την γέφυρα), τέρμα Ερμιόνης (Μαζαράκη).
Η δράση θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις  13.00 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο  Δήμος Κηφισιάς θα διαθέσει στους εθελοντές όλα όσα χρειάζονται για τον καθαρισμό (γάντια, σακούλες, κ.λπ.) ενώ επί τόπου θα βρίσκονται εργαζόμενοι και εθελοντές του Δήμου προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες.
«Μια ευχάριστη Κυριακάτικη βόλτα για όλη την οικογένεια με καλό σκοπό. Να απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον με τα πλατάνια, τις βατομουργιές και τις καλαμιές και παράλληλα να συμμετάσχουμε σε ένα οργανωμένο καθαρισμό τμήματος της κοίτης του Κηφισού.
Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς που επιθυμούν να συνδράμουν στον καθαρισμό ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης