Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Κόσμος>ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: «Ειδήσεις» για αφελείς...

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: «Ειδήσεις» για αφελείς...

VENEZOUELAΌργιο παραπληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και ειδικότερα η κάλυψη των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση, από τα ελληνικά ΜΜΕ. Επιλέξαμε ένα από τα κείμενα γνώμης που παρουσιάζονται σαν ρεπορτάζ από το... «αριστερούτσικο» Protagon:

3 Διαβάζουμε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εκλογική επιτροπή, η συμμετοχή έφτασε στο 41,5%, αν και η αντιπολίτευση είχε κάνει λόγο για συμμετοχή της τάξεως του 12,5%. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν κάποιος -εκτός από τον Μαδούρο φυσικά που υποσχέθηκε “μια νέα εποχή μάχης”- θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».

Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση, αν σκεφτεί κανείς ότι στη Γαλλία στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών του 2017 η αποχή έφτασε το 57,36%, στο συνταγματικό δημοψήφισμα του 2000 άγγιξε το 69,8% και στις ευρωεκλογές του 2009 το 59,37%. Οι Γάλλοι δηλαδή άλλαξαν ακόμη και το σύνταγμα της χώρας με προσέλευση ψηφοφόρων στο 30,2%, αλλά στη Βενεζουέλα πρέπει να αγνοήσουμε την ψήφο 8 εκατομμυρίων πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες παρά τις απειλές και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης!

3 Στο κείμενο ακολουθεί φωτογραφία του «ηγέτη» της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος είχε συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Τσάβες το 2002 αλλά και σε υποθέσεις διαφθοράς. Το κόμμα του Καπρίλες, ο οποίος είχε ζητήσει την παρέμβαση του στρατού για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης, χρηματοδοτούνταν από αμερικανικά ιδρύματα όπως το National Endowment for Democracy (NED).

3 Στη συνέχεια διαβάζουμε ότι «Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται δύο έφηβοι καθώς και ένα υποψήφιο μέλος της Συνέλευσης, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας».

Αν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ληστείας, γιατί συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των θυμάτων από τα επεισόδια των εκλογών; Γιατί δεν προσθέτουμε και τους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα;

Θυμίζουν… Συρία!

3 Για την ιστορία, στα επεισόδια δολοφονήθηκε επίσης ένας αστυνομικός με μια σφαίρα στο κεφάλι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά διαδηλωτών και βομβιστικές επιθέσεις. Ενώ όμως το Protagon παρουσιάζει τη γνωστή φωτογραφία από την βομβιστική επίθεση… τζιχαντιστικού τύπου εναντίον αστυνομικών, στη λεζάντα γράφει «Φωτιές στις μάχες διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής στο Καράκας»! Ας φανταστούμε έναν Έλληνα αστυνομικό νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι, αρκετούς άλλους τραυματισμένους από αληθινά πυρά των διαδηλωτών και έναν εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον μοτοσικλετιστών της αστυνομίας. Πιστεύει κανείς ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θα «ξεχνούσαν» να αναφέρουν τα συγκεκριμένα περιστατικά;

3 Το υπόλοιπο κείμενο δεν υπάρχει λόγος να το σχολιάσουμε. Αποτελεί ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το ένα τρίτο του συνολικού κειμένου δηλαδή απλώς εκφράζει τις διπλωματικές θέσεις μιας χώρας που χρηματοδοτεί την αντιπολίτευση και έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην προσπάθεια πραξικοπηματικής ανατροπής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Αυτή είναι η «αλήθεια» που διαβάζουμε, βλέπουμε και ακούμε για τα γεγονότα στη Βενεζουέλα…

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ > ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης