Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Κόσμος>Βόρεια Κορέα: Ευκαιρίας δοθείσης…

Βόρεια Κορέα: Ευκαιρίας δοθείσης…

voreia koreaΤο πυραυλικό πρόγραμμα και η ρητορική της Β. Κορέας αποτελούν «βούτυρο 
στο ψωμί» της Δύσης και του πανίσχυρου προπαγανδιστικού της συστήματος!

Hιδιομορφία της χώρας που προέκυψε από τον πρώτο θερμό πόλεμο της ψυχροπολεμικής εποχής δίνει δυστυχώς μεγάλες ευκαιρίες αξιοποίησης από τους εχθρούς της, αλλά και από όσους υπερασπίζονται με μανία την κλονιζόμενη πια κυριαρχία της Δύσης στο διεθνές στερέωμα. Έτσι, οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την παρουσία τους στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ οι πάσης φύσεως «φαιές» προπαγανδιστικές γραφίδες ταυτίζουν τη Β. Κορέα με ολόκληρο το σοσιαλιστικό εγχείρημα των δυο προηγούμενων αιώνων.

Μεγάλες δυσκολίες δημιουργούνται και στους δυο βασικούς της συμμάχους, την Κίνα και τη Ρωσία, που προσπαθούν να ισορροπήσουν την κατάσταση…

Σκόπιμη εστίαη…

Η κλιμάκωση της φραστικής επιθετικότητας του Αμερικανού προέδρου κατά της Βόρειας Κορέας ανησυχεί τους Δημοκρατικούς αλλά και πολιτικούς του επιτελείου Τραμπ, που προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Περισσότερα από 60 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, με την οποία ζητούν την παρέμβασή του προκειμένου να συγκρατηθεί ο πρόεδρος Τραμπ.

«Οι δηλώσεις αυτές είναι ανεύθυνες κι επικίνδυνες, ενώ ασυναίσθητα αποτελούν ευλογία για την προπαγάνδα που ασκεί η Βόρεια Κορέα στο εσωτερικό της, παρουσιάζοντας τις ΗΠΑ ως απειλή για τον λαό της Βόρειας Κορέας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, σύμφωνα με τους «New York Times».

Στις φωνές κριτικής προστέθηκε και εκείνη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ που έχει επισκεφτεί τρεις φορές τη Βόρεια Κορέα ως πολίτης. «Παράλληλα με την αυτοσυγκράτηση στην πολεμική ρητορική, οι ηγέτες μας θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ της Βόρειας Κορέας κι άλλων χωρών. Ειδικότερα τη Ρωσία, αλλά και τη Κίνα» τόνισε σε ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να διαβεβαιώσουν τη Βόρεια Κορέα ότι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη «με οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εάν η ίδια παραμείνει ειρηνική».

Ο Τραμπ αντέκρουσε την κριτική που δέχεται για προκλητικές δηλώσεις. «Δεν είναι πρόκληση. Είναι δήλωση. Δεν έχει να κάνει με προκλήσεις. Είναι δήλωση. Δεν πρόκειται να συνεχίσει ν’ απειλεί το Γκουάμ και τις ΗΠΑ. Δεν πρόκειται να συνεχίσει ν’ απειλεί την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Όχι, αυτό δεν είναι πρόκληση όπως το λέτε. Είναι ανακοίνωση που στηρίζεται σε γεγονότα», είπε.

Ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε και ο Τίλερσον δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος «μίλησε σε μια γλώσσα που ο Κιμ μπορεί να καταλάβει» και τονίζοντας πως «οι Αμερικανοί πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι και να μην ανησυχούν για τη ρητορική που χρησιμοποίησε [ο Τραμπ] τις τελευταίες ημέρες».

Πιο... κοντά στη ρητορική Τραμπ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας (και πρώην στρατηγός των πεζοναυτών), Τζιμ Μάτις, ο οποίος προειδοποίησε ότι «το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα χάσει οποιαδήποτε πολεμική σύγκρουση προκαλέσει, ενώ οι προκλητικές ενέργειες θ’ αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με απεριόριστο απόθεμα ισχύος από εμάς». Ο ίδιος βέβαια δήλωσε ότι η διπλωματία παραμένει πάντα στο τραπέζι…

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ > ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης