Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Κόσμος>Χειμερινή Ολυμπιάδα: «Ψυχρός» πόλεμος!

Χειμερινή Ολυμπιάδα: «Ψυχρός» πόλεμος!

olympiada amarysiaΤο CAS ανέστειλε την τιμωρία 28 από τους 39 ισόβια αποκλει-σμένους Ρώσους αθλητές, που θα αγωνιστούν «ως ουδέτεροι»

Mπορεί να υπάρχει ένα θετικό μήνυμα στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες και βέβαια αυτό είναι η συμμετοχή της ομάδας από τη Βόρεια Κορέα, και μάλιστα σε πείσμα των Αμερικανών, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την προσέγγιση των δύο κορεατικών κρατών. Όμως εδώ και λίγα χρόνια το περίφημο «ολυμπιακό πνεύμα» έχει πέσει θύμα ενός ευρύτατου ψυχροπολεμικού σχεδίου της Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμισή του.

«Μακρύ χέρι» των Αμερικανών είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που ελέγχεται 100% από αυτούς και τους συμμάχους-συνενόχους τους, καθώς και η «θυγατρική» του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) . Την πλήρη αθλητική απομόνωση της Ρωσίας επιδιώκουν πλέον απροκάλυπτα οι ΗΠΑ, μετά την πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση για αποκλεισμό της Ρωσίας ως χώρας από τη χειμερινή ολυμπιάδα. Η ΔΟΕ έθεσε τη Ρωσία εκτός των αγώνων (9-25/2), επικαλούμενη δήθεν την «πρωτοφανή συστηματική χειραγώγηση του συστήματος αντιντόπινγκ», σε μια επίδειξη επιλεκτικής «αυστηρότητας», αφού είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι πρωταθλητές της Δύσης κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών!

«Μάρτυρας» για κλάματα!

Θυμίζουμε ότι καθοριστικό ρόλο στις πρωτοφανείς αποφάσεις της ΔΟΕ έπαιξε η μαρτυρία του πρώην επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής αντιντόπινγκ Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, ο οποίος έχει καταφύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται δικαιολογημένα προδότης στη Ρωσία, ενώ έχει αποδεδειγμένα ψυχολογικά προβλήματα, που τον οδήγησαν σε απόπειρες αυτοκτονίας! Κι όμως, οι «αθάνατοι» στηρίχτηκαν αποκλειστικά στις δικές του μαρτυρίες και κυρίως στην ούτως ή άλλως κενή αποδείξεων προσπάθεια εμπλοκής του ίδιου του Ρώσου προέδρου: «ο πρόεδρος Πούτιν δεν μπορούσε να μη γνώριζε για το σύστημα ντόπινγκ που υπήρχε στον ρωσικό αθλητισμό»!

Αντίδραση Πούτιν

Χείμαρρος ήταν ο… «εγκαλούμενος» άνευ αποδείξεων Πούτιν: «Βρήκαν αυτόν τον ηλίθιο τον Ροντσένκοφ, τον κράτησαν εκεί και τον έβαλαν να καταθέσει εναντίον της χώρας του. Ο άνθρωπος αυτός εργάζεται υπό τον έλεγχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και ευτυχώς όχι για μας. Αν και έχει φανερά προβλήματα αξιοπιστίας, όλοι οι αντιρωσικοί μύθοι βασίζονται στις καταθέσεις αυτού του ανθρώπου»!

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει καλά τι σημαίνει ψυχρός πόλεμος και «κυρώσεις» σε βάρος της χώρας του, επομένως ήταν απόλυτα φυσιολογική η οργή του: «Βλέπουμε μια επικίνδυνη επανάληψη πολιτικών παρεμβάσεων στον αθλητισμό. Το είδος παρέμβασης έχει αλλάξει, αλλά ο σκοπός είναι ίδιος, να κάνει τον αθλητισμό ένα όργανο γεωπολιτικής πίεσης για να σχηματιστεί μια αρνητική εικόνα χωρών και λαών. Το Ολυμπιακό Κίνημα, το οποίο έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ένωση της ανθρωπότητας, βρίσκεται για άλλη μια φορά στα πρόθυρα της διάσπασης. Σήμερα, στο όνομα των αποκαλούμενων “σκανδάλων ντόπινγκ” γίνονται προσπάθειες να επεκταθούν οι κυρώσεις σε όλους, συμπεριλαμβάνοντας και τους “καθαρούς αθλητές”, με το πρόσχημα ότι προστατεύουν τα συμφέροντά τους. Όμως οι αθλητές μας περνούν καθημερινά από τα πιο δύσκολα ντόπινγκ κοντρόλ, τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους».

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ > ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης