Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Μαρία Μενούνος: Η μεγάλη δοκιμασία

Μαρία Μενούνος: Η μεγάλη δοκιμασία

maria menounos amarysiaΗ Ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια χειρουργήθηκε για (καλοήθη) όγκο στον εγκέφαλο και αναρρώνει στο σπίτι της.

Tην περιπέτεια της υγείας της, που την οδήγησε στο χειρουργείο, περιέγραψε η Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Μενούνος στο αμερικανικό περιοδικό People. Όπως είπε, εντόπισε πριν από κάποιους μήνες πως είχε εμφανίσει όγκο στον εγκέφαλο, πράγμα που την ανάγκασε να χειρουργηθεί. Όλα αυτά, την ώρα που η παρουσιάστρια περνά δύσκολες ώρες, στηρίζοντας τη μητέρα της που βρίσκεται στο τέταρτο επίπεδο καρκίνου στον εγκέφαλο.

Τα πρώτα συμπτώματα σύμφωνα με την ίδια ξεκίνησαν τον περασμένο Φλεβάρη, όταν άρχισε να νιώθει ζαλάδες και να έχει πονοκεφάλους. «Η ομιλία μου δυσκόλευε και είχα δυσκολία να διαβάσω το autocue (σ.σ. την οθόνη απέναντι από τους παρουσιαστές)», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια αξονική επιβεβαίωσε την ύπαρξη όγκου μεγέθους μπάλας του γκολφ, η οποία και έπρεπε να αφαιρεθεί. Όπως διαπίστωσε ο γιατρός που παρακολουθεί και τη  μητέρα της (μικρή φωτό), επρόκειτο για μηνιγγίωμα που πίεζε τα νεύρα του προσώπου. «Δεν έκλαψα, έβαλα τα γέλια», θυμάται η παρουσιάστρια. «Είναι σουρεαλιστικό και τρελό και απίστευτο που η μαμά μου έχει όγκο στον εγκέφαλο και τώρα έχω κι εγώ». Φαίνεται ωστόσο πως ο όγκος που εντοπίστηκε στον εγκέφαλο της παρουσιάστριας είναι καλοήθης. Μάλιστα, ο γιατρός της εξήγησε πως μετά την εγχείρηση αφαιρέθηκε το 99,9% του όγκου. «Μου εξήγησε (ο γιατρός) πως υπάρχει μια πιθανότητα 6% με 7% να επανεμφανιστεί», σημειώνει, δηλώνοντας έτοιμη να αντιμετωπίσει την όποια εξέλιξη.

Η Μαρία Μενούνος παρέμεινε στο νοσοκομείο για έξι ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ τώρα αναρρώνει στο σπίτι και περνά χρόνο με τη μητέρα της Λίτσα, της οποίας η κατάσταση χαρακτηρίζεται «σταθερή». Όπως δηλώνει η ίδια «το πρόσωπό μου παραμένει μουδιασμένο. Είναι κάτι που χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να επουλωθεί πλήρως, αλλά αισθάνομαι πιο δυνατή μέρα με την ημέρα».

Το μηνιγγίωμα είναι όγκος εγκεφάλου που προέρχεται από τις μήνιγγες (τα περιβλήματα γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό). Σε γενικές γραμμές είναι καλοήθης, δηλαδή αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου το μηνιγγίωμα έχει κακοήθεις χαρακτήρες, δηλαδή διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης