Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>FOO FIGHTERS: «Έσπασαν» το «άβατο» του Ηρωδείου

FOO FIGHTERS: «Έσπασαν» το «άβατο» του Ηρωδείου

foo fighters irwdeio 1 amarysiaΣε μια ιστορική συναυλία το Rock Super - Group «δόνησε» το αρχαίο θέατρο ενθουσιάζοντας τους θεατές.

Tη Δευτέρα 10 Ιουλίου οι 5.000 θεατές που κατέκλυσαν το Ηρώδειο, αλλά και όλοι οι Έλληνες φίλοι της rock μουσικής έζησαν μια ιστορική στιγμή: Την πρώτη καθαρά hard rock συναυλία στο αρχαίο θέατρο στους πρόποδες της Ακρόπολης. Και ήταν οι Foo Fighters που είχαν την τιμή να «σπάσουν» το «άβατο» που ισχύει στον συγκεκριμένο χώρο για οτιδήποτε φέρει την ταμπέλα «rock», (με τους τεράστιους Jethro Tull να αποτελούν, μέχρι πρότινος, εξαίρεση στον κανόνα).

Η παρέα του πρώην ντράμερ των Nirvana Dave Grohl, από τα πιο «καυτά» ονόματα στον σκληρό ήχο τα τελευταία 20 χρόνια, βρέθηκε στο Ηρώδειο στο πλαίσιο της της παγκοσμίου φήμης εκπομπής του PBS «Landmarks – Live In Concert», με παρουσιαστή τον (επίσης ντράμερ των επίσης «καυτών» Red Hot Chili Peppers) Chad Smith. Κι αφού η εξ Αμερικής παρέα τριγύρισε στην παραλιακή, στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι, εν συνεχεία ανέλαβε να ταξιδέψει τους τυχερούς που είχαν εξασφαλίσει πρόσκληση ή εισιτήριο, σε κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο. Τόσο, ώστε ο Grohl να αναφωνήσει έκπληκτος «πρώτη φορά παίζω μπροστά σε ένα τείχος από ανθρώπους», μένοντας άφωνος από την κλίση της κερκίδας του θεάτρου. Το συγκρότημα, με άψογο ήχο, σκηνική παρουσία και απόδοση, «κέρασε» τον κόσμο ένα χορταστικό σετ 2,5 ωρών με όλες τις επιτυχίες του και με «κερασάκι στην τούρτα» τραγούδια από τον επερχόμενο νέο δίσκο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τι κι αν η αναμονή έξω από το Ηρώδειο ήταν μεγάλη, τι κι αν οι περιορισμοί ήταν πολλοί, τι κι αν τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξονυχιστικά ή αν οι οπαδοί του group έπρεπε να το απολαύσουν καθισμένοι στις θέσεις τους. Άπαντες έφυγαν με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά για την ιστορική στιγμή που βίωσαν. Κι αν κρίνουμε από τα social media, και οι ίδιοι οι Foo Fighters θα αργήσουν να… ξεπεράσουν την εμπειρία.

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης