Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Margarer Atwood: «Κάποια “δεδομένα” δικαιώματα κατακτήθηκαν με μάχες»

Margarer Atwood: «Κάποια “δεδομένα” δικαιώματα κατακτήθηκαν με μάχες»

watson atwood amarysiaΗ συγγραφέας του βιβλίου «The Handmaid's Tale» που έγινε επιτυχημένο σίριαλ, μίλησε στην Emma Watson για τον μισογυνισμό και τον φεμινισμό

Η πατριαρχία, ο μισογυνισμός και ο φεμινισμός ήταν μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης που έδωσε η συγγραφέας Margaret Atwood στην Emma Watson, με αφορμή την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά The Handmaid’s Tale, η οποία αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου, σε ένα φονταμενταλιστικό καθεστώς, αναγκάζεται να γίνει παλλακίδα του δικτάτορα.

Αν και κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους οι δύο γυναίκες δεν αναφέρθηκαν ονομαστικά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, η Emma ρώτησε την Margaret αν βρίσκει ανησυχητικό το γεγονός ότι στοιχεία του βιβλίου της, στο οποίο βασίστηκε το σίριαλ Handmaid’s Tale, συναντώνται στη σύγχρονη πολιτική.

«Δεν αφήνω τέτοια πράγματα να με καταθλίβουν εύκολα», είπε η Margaret, για να προσθέσει: «Αν γεννήθηκες στα ‘90s, γεννήθηκες σε έναν κόσμο όπου κάποιες ομάδες είχαν ήδη κατακτήσει μερικά δικαιώματα, τουλάχιστον στη Δύση, και το θεωρούσες δεδομένο. Αλλά αν είσαι μεγαλύτερη σε ηλικία και γεννήθηκες σε έναν κόσμο διαφορετικό, παρακολούθησες τις μάχες που έγιναν για να κατακτηθούν αυτά τα δικαιώματα».

Η Margaret αναφέρθηκε επίσης στο «φεμινιστικό ζήτημα», όπως το έθεσε η Emma, το οποίο έχει έρθει πολλές φορές στην επιφάνεια στη διάρκεια της προώθησης της σειράς The Handmaid’s Tale. Η Emma ρώτησε τη συγγραφέα αν «κουράστηκε» να τη ρωτούν για το φεμινισμό του βιβλίου και της σειράς. Εκείνη απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας, όμως, ότι δεν της αρέσει να μιλάει για τον φεμινισμό εκτός εάν αυτός που τη ρωτάει εξηγεί τι ακριβώς εννοεί, δείχνοντας προβληματισμένη από την (κατά)χρηση του όρου. «Εννοούμε τα ίσα νομικά δικαιώματα; Εννοούμε ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άντρες; Εννοούμε ότι πρέπει να πετάξουμε όλους τους άντρες στο γκρεμό; Τι εννοούμε; Γιατί αυτή η λέξη έχει πάρει όλα τα παραπάνω νοήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης